Cisti redom na vecnoj listi Novak prestigao Mekinroa i Vilandera ko je sledeci

Izvor: medio.rs, 01.Feb.2015, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cisti redom na vecnoj listi Novak prestigao Mekinroa i Vilandera ko je sledeci

Novak je stigao trojicu Amerikanaca na poziciji broj osam večne liste gren slem šampiona

Osma gren slem titula u karijeri, od kojih je pobeda nad Endijem Marijem 1. februara 2015. peta bez poraza na Australijan openu, pomerila je Đokovića na tabeli večnih gren slem šampiona.

Novak je uspeo da nadmaši Džona Mekinroa i Matsa Vilandera, dvojicu teniskih legendi s kojima je od Vimbldona 2014. godine bio na istoj poziciji sa sedam osvojenih gren slemova u istoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << tenisa.

Zajedno s pomenutom dvojicom, iza Novaka su ubuduće i Lakost i Njukomb…

Đoković je stigao neke druge teniske legende na poziciji broj osam. Jednak broj najvećih titula sad ima zajedno sa Andreom Agasijem, Ivanom Lendlom, Džimijem Konorsom, Kenom Rouzvelom i Fredom Perijem. Svi su na koti osam.

Nema sumnje da Novak ima priliku da se značajno podigne na ovoj prestižnoj večnoj listi, s obzirom da mu je tek 27. godina.

Lista prvi sedam igrača s najviše gren slem titula izgleda ovako:

1. Rodžer Federer 17

2. Pit Sampras 14

Rafael Nadal 14

3. Roj Emerson 12

4. Rod Lejver 11

    Bjern Borg 11

5. Bil Tilden 10

6. Novak Đoković 8 (deli ovo mesto s Lendlom, Konorsom, Agasijem, Perijem i Rouzvelom).

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.