Čileanci u delirijumu, najbolji su u Južnoj Americi! (video)

Izvor: Sportske.net, 05.Jul.2015, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čileanci u delirijumu, najbolji su u Južnoj Americi! (video)

Najborbenija utakmica na prvenstvu, finale odlučili penali. Na kraju, sreća na strani Čileanaca koji su postali prvi put šampioni Južne Amerike!

Kao što se i očekivalo, Čileanci su dominirali na tribinama pred sam početak meča, bilo je pravo uživanje gledati ih i slušati, posebno se to odnosi na vreme kada su intonirane himne ove dve države.

Očekivali su domaći navijači pobedu nad velikim rivalom Argentinom koja je jurila svoju 15. titulu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << prvaka Južne Amerike čime bi se izjednačila na prvom mestu sa Urugvajem koji je isto toliko puta uspeo da osvoji ovo takmičenje.

Poslednji put je Argentina osvojila ovo takmičenje pre tačno 22 godine, Mesi i ekipa su bili ubeđeni da mogu da ponove taj uspeh na današnji dan.

Ipak, pitali su se nešto i domaćini koji su jurili svoju prvu titulu prvaka Južne Amerike.

Početne postave su donekle očekivane, Argentina je krenula bez Karlosa Teveza koji je i ovoga puta ostao na klupi.

Čile

Argentina

Argentina je krenula nešto ofanzivnije u ovaj susret, mada se odmah videlo da se ekipe odlično poznaju i da će se igrati u visokom tempu.

Di Marija i Aguero su prvi pripretili, Mesi je odlično razigrao obojicu pre nego što su se našli u situaciji da postignu pogodak, ali je odbrana Čilea u oba slučaja odlično odradila svoj posao.

Na drugoj strani Valdivija je bio opasan, pretio je odbrambenim igračima Argentine, ali njegovi pasovi nisu stizali do Aleksisa i Vargasa.

Upravo je Vargas šutirao nakon jedne solidne akcije domaćih, Čileanci su polako preuzimali potpunu inicijativu od 20. minuta.

Na drugoj strani novi napadi Argentinaca, Mesi je izveo jedan slobodan udarac sa desne strane, Aguero je zahvatio loptu glavom, ali je na njegovo veliko iznenađenje veoma dobro bio postavljen golman Klaudio Bravo. Bila je ovo najbolja prilika u prvom poluvremenu koje je završeno rezultatom 0:0.

Gorak ukus prvog poluvremena treneru Martinu ostavlja povreda Anhela Di Marije nakon jednog prodora u 30. minutu. Bio je u punom trku, naprasno se zaustavio, morao je van terena zbog povrede.

U Argentini Pastore se zaista istakao u ovom delu igre, Mesi je takođe bio aktivan, baš kao i Di Marija do situacije dok se nije povredio.

Sa druge strane Arturo Vidal je bio veoma nervozan, često je grešio u predaji lopte, ali je obavljao solidan posao u odbrani.

Ostaće upamćen navijačima Argentine i potez koji je napravio Gari Medel u prvom poluvremenu pošto je nogom po stomaku udario Lea Mesija, ali je dobio samo žuti karton.

Drugi deo igre bio je još borbeniji od prvog. Kako se meč bližio kraju ekipe su sve više igrale defanzivnije i još jače u odbrani.

Čekalo se sve do 81. minuta na ozbiljniju priliku, a u njoj se našao fudbaler Arsenala, Aleksis Sančez. Poslata mu je bila duga lopta iz sredine terena, on je hvatao volej sa nekih 10-ak metara, ali je lopta prošla pored gola na nesreću svih navijača Čilea.

Buka je bila sve veća i veća, Čileanci su bili nešto opasniji rival u poslednjih desetak minuta meča, ali ništa nije nagoveštavalo da nećemo gledati produžetke.

Upravo to se i desilo, igralo se još 30 minuta fudbala, iako je Argentina umalo povela u poslednjem minutu nadoknade. Mesi je sjajno pokrenuo kontra napad, uposlio Lavecija na levoj strani, ovaj je odmah tražio Iguaina na drugoj stativi, ali je napadač ostao kratak usled loše lopte koja mu je bila upućena.

U produžecima ista priča kao i u drugom poluvremenu, velika borba na sredini terena, nervozni Arturo Vidal koji je vrlo lako mogao da dobije i crveni karton na ovom meču, previše oštrih startova posebno fudbalera Čilea i skoro bez ijedne šanse da se ugrozi gol bilo koje ekipe.

Od petnaest minuta prvog produžetka reklo bi se da je barem pet minuta bilo prekida.

Najbolju priliku u prvom delu produžetaka je propustio Aleksis Sančez kada je nakon kontre šutirao preko gola Romera. Pogledajte tu situaciju, bila je to velika greška Havijera Maskerana.

Preveliki napori ne samo na ovoj utakmici, već i na ovom prvenstvu i čitavoj sezoni ostavljali su maha, igrači su sve češće ostajali na travi pred kraj produžetaka, svi su jedva čekali penale koje smo i dočekali nakon 120 minuta rovovske borbe.

Ovo je treći put da se na ovom takmičenju izvode penali.

Penal serija:

Čile - Pogodili: Fernandez, Vidal, Aranguiz, Sančez.

Promašili: -

Argentina - Pogodili: Leo Mesi.

Promašili: Iguain, Banega.

Dakle, Aleksis Sančez je pogotkom doneo pobedu Čileu, po prvi put u istoriji ovog šampionata!

Tragičari u Argentini su svakako Gonzalo Iguain koji je umalo prebacio stadion i Ever Banega koji je takođe veoma loše šutnuo kazneni udarac.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.