Cibona sanirala dugove i već potpisuje igrače

Izvor: MVP.rs, 03.Sep.2014, 02:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cibona sanirala dugove i već potpisuje igrače

Gigant iz Zagreba je platio oko dva miliona evra.

Cibona je rešila sve probleme i počela sastavljanje ekipe za novu sezonu. Čelnici kluba iz prestonice Hrvatske, predvođeni prvim operativcem Aleksandrom Petrovićem, uspeli su da obezbede 15 miliona kuna (oko dva miliona evra) i isplate potraživanja poverilaca.

Pomoć 'Vukovima sa Tuškanca' uputio je Grad Zagreb sa devet miliona kuna. Dva sponzora koja su želela da ostanu anonimna su uplatila velika sredstva, >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << a deo novca za isplatu dugovanja dali su Petrović i njegova i Draženova majka, Biserka Petrović.

Odmah nakon uklanjanja blokade ekipa Cibone je potpisala ugovor sa Ivanom Mikulićem (23), bekom koji je stigao iz Alkara. Takođe, član prvaka ABA lige je postao Boris Barać (22), mladi krilni centar koji je do povrede kolena prethodne sezone igrao za Široki Primorku. Takođe, nove ugovore će, prema rečima Aleksandra Petrovića, potpisati Jure Lalić, Ivan Siriščević, Džerel Blesingejm, Marin Rozić i Davor Kus. Ranije se na vernost klubu obavezao Ante Žižić (17), mlađi brat Andrije Žižića.

Na kraju, saga oko Cibone je završena sa srećnim ishodom, pa će glavna tema do kraja leta biti situacija u Radničkom iz Kragujevca, koji je na ivici gašenja, te blokada BAT-a koju ima Partizan NIS zbog duga prema Jaki Klobučaru.

(foto: ABA League)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.