Četvrta u nizu... Liverpul je spreman za vrh (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 01.Okt.2016, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvrta u nizu... Liverpul je spreman za vrh (VIDEO)

Na krilima Firmina i Milnera tim Jirgena Klopa vaskrsnuo u Velsu i savladao Svonsi- 2:1.

Grad Bitlsa je u ekstazi, Liverpul je spreman za najviše domete. Takav zaključak se nameće posle vaskrsenja izabranika Jirgena Klopa na Liberti stadionu. Prespavali su prvo poluvreme protiv Svonsija igrači Liverpula, ali su na krilima odličnog Firmina i smirenog Milnera vaskrsnuli u Velsu –2:1.

Još jednom se videlo da ovaj tim Liverpula ima mane, ali ima i ozbiljan pobednički >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << karakter koju mu je doneo pobede u prethodnom periodu. Rodonačelnik preokreta na Libertiju bio je Firmino, ali pohvale zaslužuje i dobri vojnik Džejms Milner koji je hladnokrvo izveo jedanesterac i postigao četvrti gol ove sezone sa bele tačke. Kako bilo, Liverpul se posle četvrte uzastopne pobede domogao drugog mesta Premijer lige.

Igrači Liverpula kao da su istrošili sav arsenal oružja u onom prošlonedeljnom meču protiv Hal Sitija. Po promenljivom vremenu u Velsu videli smo nikad gore Redse u ovoj sezoni. Bar kada je reč u prvom poluvrmenu. Tim Jirgena Klopa ne da nije imao ozbiljnu šansu, nego nije imao šut u okvir gola. Svonsi je energijom totalno paralisao Manea i Firmina, dok je na drugoj strani Fer već u 8.minutu do stanja ekstaze doveo Liberti stadion. Bila je to najbolja partija Svonsija ove sezone.

Vešti napadač je vešto zagradio Dejana Lovrena i pravom napadačkom reakcijom, iz neposredne blizine, ubacio loptu u mrežu Kariusa. Ništa nije polazilo za nogom igračima Liverpula, čekala se reakcija Jirgena Klopa na pauzi.

Očigledno je temperamentni nemački stručnjak uspeo da probudi usnuli motiv i kreaciju izabranika. U nastavku meča Liverpul je delovao kao tim koji može da strem i visokim ciljevima. Prosto je davio rivala, provocirao grešku poslednje linije Svonsija i do izjednačenja stigao već u 54.minutu. Odlično je Firmino izbegao ofsajd zamku i glavom naciljao mrežu – 1:1.



Bio je to period strahovitog naleta Liverpula: Kutinjo je tukao pored gola, Staridž je komplikovao, Milner je morao bolje da reaguje u par situacija, Matip pretio iz prekida....Međutim, Firmino je naterao Van Der Horna da ga sruši, a Milner je lako pogodio sa kreča.

Srpsk ireprezentativac Marko Grujić nije bio u timu Liverpula.



PREMIJER LIGA, SEDMO KOLO

Petak

Everton – Kristal Palas 1:1 (1:0)

/Lukaku 35 – Benteke 50/

Subota

Svonsi – Liverpul 1:2 (1:0)

/Fer 8 – Firmino 54, Milener 84 pen/

16.00 Hal – Čelsi

16.00 Sanderlend – Vest Bromvič

16.00 Votford – Bornmaut

Nedelja

13.00 Mančester Junajted – Stouk

15.15 Lester – Sautempton

15.15 Totenhem – Mančester Siti

17.30 Barnli – Arsenal

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Firminov rafal po Labudovima: Liverpul gubio na poluvremenu, a onda s penala došao do pobede! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 01.Okt.2016

Foto: Tanjug/AP/PA..Fudbaleri Liverpula nastavljaju sa serijom pobeda! Četvrti uzastopni trijumf u Premijer ligi upisali su na gostovanju Svonsiju, gde su slavili sa 2:1, iako su na poluvremenu gubili...Najzaslužniji za nova tri boda bio je Roberto Firmino, koji je postigao gol za izjednačenje i iznudio...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.