Čelsi ide na Vembli: Murinjo besneo i nije video kako je Ivanović zakucao Liverpul

Izvor: Blic, 28.Jan.2015, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi ide na Vembli: Murinjo besneo i nije video kako je Ivanović zakucao Liverpul

Žestoka borba, previše čarki i koškanja, i gol Branislava Ivanovića, vredan finala Liga kupa: Fudbaleri Čelsija idu na Vembli, a igrači Liverpula su se oprostili od jednog trofeja. Uzbudljiv revanš polufinala Liga kupa odlučen je posle produžetaka pogotkom našeg defanzivca i desnog beka "plavaca" u 94. minutu za 1:0 i ukupan trijumf od 2:1.

U prvom meču na Enfildu bilo je 1:1, a kako u ovom takmičenju ne važi pravilo prednosti gola u gostima i kako su mreže mirovale >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tokom 90 minuta na "Stamford bridžu", za šta je među najzaslužnijima bio raspoloženi golman Liverpula Simon Minjole, "plavci" i redsi su morali da odigraju i dodatnih pola sata.

Puleni Žozea Murinja i Brendana Rodžersa igrali su otvoreno i prikazali su predstavu za uživanju u kojoj su samo pogoci nedostajali da užitak bude potpun, a u prvom poluvremenu bliži golu su bili gosti čije je pokušaje, naročito Rahima Sterlinga, Tibo Kurtoa znao da odbrani. Žestoka borba prožeta koškanjima i čarkama vodila se na svakom delu terena, a prednjačio je prgavi Dijego Košta.

Napadač Čelsija pokazao je svoje pravo lice, poznat je po "prljavim" potezima, mučki je bukvalno gazio čuvare kad god je mogao, često i namerno, što je promaklo sudijama, a na njegovoj meti posebno su se našli Martin Škrtel i Emre Čan, koji se jedva suzdržao da ne dođe do ozbiljnijeg sukoba u prvom poluvremenu.

Ni gosti nisu bili ništa manje grubi, zbog čega se posebno nervirao Murinjo i imao je brojne zamerke na suđenje Majka Olivera, pogotovo što usled oštrih prekršaja nije pokazao drugi žuti karton Hendersonu i Lukašu Leivi.

Zbog čestih rasprava sa sudijama pored terena, naročito sa arbitrom pored klupe, Specijalni je propustio trenutak odluke. U četvrtom minutu prvog produžetka Vilijan je idealno izveo prekid sa desne strane i pronašao Baneta Ivanovića na koga su gosti potpuno zaboravili, pa je kapiten Srbije neometan sa peterca zakucao loptu u mrežu Minjolea za put na Vembli.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) UMALO GA SRČKA NIJE STREFILA: Komentator u transu posle Baneta Ivanovića

Izvor: Kurir, 28.Jan.2015

Čelsi je do finala Liga kupa stigao pošto je posle produžetaka u revanš meču pobedio Liverpul 1:0 golom kapitena srpske reprezentacije Branislava Ivanovića u 94. minutu..LONDON - Fudbaleri Čelsija plasirali su se u finale Liga kupa pošto su u dva meča polufinala bili bolji od Liverpula...Čelsi...

Nastavak na Kurir...

TAKO TO RADE ENGLEZI: Dijego Košta pod istragom zbog nasilnog ponašanja! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 28.Jan.2015

Jedan od onih o kojima se pričalo nakon revanša polufinala Liga kupa između Čelsija i Liverpula, pored Branislava Ivanovića koji je postigao pobednički gol, bio je i Dijego Košta, ali ne zbog dobre igre ili nekog lepog poteza koji je prikazao, već iz sasvim suprotnih razloga, a to je nasilno...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.