Ćabi Alonso se povukao iz reprezentacije Španije: Bio sam deo istorijske generacije

Izvor: Blic, 27.Avg.2014, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćabi Alonso se povukao iz reprezentacije Španije: Bio sam deo istorijske generacije

Fudbaler Reala iz Madrida Ćabi Alonso objavio je da se povlači iz reprezentacije Španije.

Iskusni 32-godišnji igrač sredine terena rekao je da je došlo vreme za rastanak sa "crvenom furijom".

"Najteže je znati kada da kažete zbogom, a nakon razmišljanja o tome mislim da je moje vreme sa reprezentacijom isteklo", naveo je Alonso u saopštenju španskim medijima.

On je bio jedan od ključnih igrača državnog tima prilikom osvajanja dve uzastopne titule >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prvaka Evrope 2008. i 2012, kao i prve titule šampiona sveta 2010.

"To je bio slavni period sa španskim timom, koji je započet pre više od 11 godina. Bio sam deo istorijske generacije, koja je ispunila snove miliona navijača. Postigli smo nešto jedinstveno, osvojivši svetsku titulu i dve evropske zaredom", poručio je Alonso, koji je poslednji turnir završio sa ogromnim razočaranjem nakon što je Španija eliminisana u grupnoj fazi Mundijala u Brazilu u grupi sa Holandijom, Čileom i Australijom.

Dres nacionalne reprezentacije Alonso je nosio na 114 utakmica, uz 16 postignutih golova.

Španski selektor Visente del Boske rekao je da će biti veoma teško nadoknaditi izostanak igrača kakav je Alonso.

"On ostavlja fantastično nasleđe, zajedno sa svojim saigračima. Bio je veliki profesionalac", naglasio je Del Boske.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Oproštaj Alonsa od reprezentacije Španije

Izvor: Radio 021, 27.Avg.2014

Fudbaler Real Madrida Šabi Alonso objavio je danas da se povlači iz nacionalne reprezentacije Španije...Iskusni 32. godišnji igrač sredine terena kazao je da je njegovo vreme sa španskom reprezentacijom "došlo do kraja"..."Najteže je znati kada da kažete zbogom, a nakon razmišljanja o tome...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.