Burak Jilmaz otišao putem svile

Izvor: Sportske.net, 06.Feb.2016, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Burak Jilmaz otišao 'putem svile'

Fudbaler Galatasaraja karijeru će nastaviti u kineskoj ligi.

'Egzodus' fudbalera iz evropskih klubova je nastavljen, novi fudbaler koji se odlučio da pređe u Aziju je fudbaler Galatasaraja, Burak Jilmaz.

Turski reprezentativac će karijeru nastaviti u ekipi Guoana, a transfer je 'težak' 8 miliona evra, i otpisaće ugovor na 4 godine sa kineskim klubom.

On je pojačao ekipu koju sa klupe predvodi Alberto Zakeroni, a nastupaju i Brazilac Kleber, i Argentinac >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Batalja.

Ramireš, Aleksa Tešeira, Džekson martinez, samo su neki od fudbalera koji su napustili 'Stari kontinent', i odlučili da nastave karijeru u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu.

Turski napadač je već neko vreme bio na meti brojnih evropskih klubova, pre svih Vest Hema.

30-godišnjak je u karijeri nastpao za tri najveća turska kluba, Fenerbahčea, Bešitkaša, i Galatasaraja, a takođe je igrao za Antalijuspor, Manisu i Trabzonspor.

Već godinama unazad on je jedan od najubojitijih napadača u evrposkim ligama, a posebno je na sebe privukao pažnju u sezoni 2012/2013, kada je u dresu Galate nemilosrdno tresao mreže svojih rivala, i to ne samo u turskoj ligi.

On je u toj sezoni postigao 8 golova u Ligi šampiona, i sa Mesijem delio treću poziciju na listi strelaca iza Kristijana Ronalda i Roberta Levandovskog.

U dresu reprezentacije Turske na 42 meča je postigao 19 golova.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

'Zvezde' koje bi mogle da se presele u Kinu

Izvor: Sportske.net, 06.Feb.2016

Ovi fudbaleri bi do kraja prelaznog roka mogli da krenu 'putem svile'...Kineski klubovi mogli bi da nastave sa dovođenjem fudbalera koji su ostavili dubok trag u evropskom fudbalu...Bogate ponude uzrokovale su sve češće odlaske fudbalera u Aziju, a u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu od ranije su...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.