Buongiorno Italia: Milan sanja Ančelotija, Roma prodaje Najngolana za 30.000.000...

Izvor: MozzartSport.com, 28.Apr.2015, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buongiorno Italia: Milan sanja Ančelotija, Roma prodaje Najngolana za 30.000.000...

Šta se piše sportska štampa na Apeninima...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Italijanski sportski dnevnici i danas pišu o izgredima na torinskom derbiju. Prepričavaju se i pozadine predstojećih poteza u prelaznom roku. Roma je izgleda spremna da se liši Radže Najngolana ako se neko pojavi sa čekom od 30.000.000 evra. Roberto Mančini se već ponaša kao menadžer, u nedelju je išao da glea Hozea Maurija iz Parme i lično je zvao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Dibalu da ga ubedi da pređe u Inter. Na drugoj strani Milana, Silvio Berluskoni okleva sa odlukom kome da proda klub: Tajlanđanima ili Kinezima?

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Gazeta i dalje drži pažnju svojih čitalaca ne nemile scene koje su se videle u Torinu, pre, za vreme i posle derbija. “Sudar oko ultrasa”, noseći je naslov lista koji u podnaslovu skicira scenu u kojoj su svi protiv svih.

Alfano (ministar unutrašnjih poslova) kritikuje klubove, Malago (predsednik Olimpijskog komiteta) traži primenu modela Tačer. Bereta (predsednik Zajednice prvoligaša) poslao poruke vladi i Fudbalskom savezu Italije. Tavekjo (predsednik FS Italije) formira radnu grupu i napada: Država treba da radi posao države. Viminale (ministarstvo unutrašnjih poslova): 40 odsto nezakonitih radnji na stadionu je delo osoba koje imaju dosije u policiji”, stoji u podnaslovu.

Gazeta na prvoj strani posvećuje i dva naslova Milanu koji se nalazi u fokusu zbog procedure za dobijanje dozvole za izgradnju stadiona i licitacije za prodaju kluba koju su pokrenuli tajlanđanski i kineski tajkuni.

Stadion Milan: Do kraja maja stiže definitivo zeleno svetlo”, najavljuje Gazeta pozitivan ishod zahteva Rosonera koji sada moraju da pruže poslednje garancije kako bi dobili odobrenje za početak radova na izgradnji nove fudbalske arene u glavnom gradu Lombardije.

Mister Bi: u šopingu dok čeka Silvija”, prepričava se dan tajlanđanskog brokera u očekivanju susreta sa Silvijom Berluskonijem koji bi trebalo da se održi sutra.

Na unutrašnjim stranama Gazeta tvrdi da je Berluskoni skloniji da proda klub kineskim preduzetnicima nego tajlanđanskim, ali da drži otvorena vrata sa obe zainteresovane grupe.

Mančini punim gasom. Evrosprint, Stanković i Dibala”, sumiraju se u naslovu Gazete planovi trenera Intera u sledećim nedeljama. Milanski sportski dnevnik podseća da je Mančini u svojoj karijeri bio protagonist neverovatnih sustizanja i preticanja na tabeli, počev od Lacija iz igračkih dana do klupe Mančester Sitija. Takođe, Gazeta piše da bi posle Mihajlovića, Mančini mogao da uči trenerskom poslu još jednog svog štićenika Dejana Stankovića koji nije produžio ugovor sa Udinezeom i najverovatnije će ući u stručni štab Intera na kraju ove sezone. Istovremeno, Mančo već obavlja ulogu menadžera po engleskom principu pošto lično pregovara o dovođenju Paula Dibale iz Palerma.

Među temama na prvoj strani Gazete je i finiš za drugo i treće mesto koja vode u Ligu šampiona: “Napoli izaziva glavni grad uz operaciju otopljavanje na liniji Benitez - De Laurentis”. U podnaslovu se kaže da za dva mesta konkurišu tri tima te da Lacio očekuje da se Felipe Anderson vrati u formu, a Roma traži maksimum u završnici sezone od Žervinja.  Inače, tet-a-tet sastanak Benitez - De Laurentis nije promenio stav španskog trenera koji zahteva od gazde Napolija  dovođenje nekoliko velikih igrača kao uslov za njegov ostanak na klupi napuljskog kluba.

CORRIERE DELLO SPORT

U prvom planu rimskog sportskog dnevnika je predstojeći prelazni rok i interesovanje engleskih timova za belgijskog reprezentativca u dresu Rome: “Najngolan, engleski napad”. Ispod naslova se objašnjava da Belgijanca indonežanskog porekla želi Mančester Junajted, a da je u poslednjih nekoliko dana i Liverpul ušao u trku. “Ako neko ponudi 30.000.000, Roma će prodati Najngolana”, tvrdi Korijere. Podsetimo, Najngolan je u suvlasništvu sa Kaljarijem i pre nego što ga prodaju Đalorosi moraju da otkupe drugu polovinu igračkog kartona, do sada su platili 9.000.000, a okvirna dogovorena cena je bila 15.000.000, međutim u poslednje vreme apetiti Kaljarija su porasli. Istovremeno, sportski direktor Rome Valter Sabatini plete mrežu za dovođenje beka Verone Jakopa Sale i Hrvata Šimea Vrsaljka iz Sasuola.

I Lacio ima na meti jednog mladog hrvatskog fudbalera: “Lacio sanja Pašalića”. Prema pisanju Korijerea,  sportski direktor Nebeskoplavih Igli Tare je u nogometnoj nadi Hrvatske identifikovao idealno pojačanje za sledeću sezonu. Lacio je spreman da plati 15.000.000 evra Čelsiju koji je vlasnik ugovora Marija Pašalića, trenutno na pozajmici u Elčeu.

I Korijere se vraća na divljačko ponašanje huligana u Torinu: “Juve kažnjen zatvaranjem tribine”, najavljuje moguću kaznu za Juventus zbog kriminalnog ponašanja njegovih navijača koji su bacili petardu-bombu na rivale iz Torina.

Denisu pet utakmica za pesnicu Toneliju”, citira se kazna izrečena centarforu Atalante zbog fizičkog napada na defanzivca Empolija posle nedeljnog meča njihovih timova.

Korijere najavljuje i večerašnje otavaranje 33. kola utakmicom Udineze – Inter: “Inter u Udinama želi bodova za Evropu”, aludira Gazeta na činjenicu da su se Nerazuri približili na četiri boda od šestog mesta koje vodi u Ligu Evrope.

Milan: Mister Bi čeka signal”, naslov je Korijerea posvećen pregovorima o prodaji Rosonera.

TUTTOSPORT

Torinski sportski dnevnik prenosi žestoke kritike Masimilijana Alegrija na račun pojedinih fudbalera Juventusa posle poraza u derbiju od Torina: “Trener izgrdio svoje igrače: Alegri udara žestoke”.

Neki momci bi trebalo da shvate kako stvari funkcionišu u Juventusu: ovde se samo pobede računaju. Dva gola koja smo primili... I sada kada pomislim na njih me razbesne: Moramo da se koncentrišemo jer još ništa nismo osvojili”, upozorio je igrače Juventusa Alegri podsećajući ih da i pored toga što su trofeji na dohvat ruke još uvek nisu osvojeni.

Što se tiče nedeljnih nereda na derbiju, Tutosport ističe da su nadležni organi zatražili još vremena da ispitaju sve dokaze na raspolaganju: “Petarda-bomba, presuda odložena”. U podnaslovu se podvlači stav policije koja nema sumnju da je bomba-petarda doletela sa dela tribina gde su bili navijači Juventusa kao i odluku sudije Tozela da zatraži dodatnu istragu.

Toro, ritam za Ligu šampiona”, naslov je koji oslikava raspoloženje u redovima Granata posle pobede u derbiju na koju su čekali dve decenije i približavanje na dva boda od zone Evropa na tabeli. “Efekat derbi: Granata treća u prolećnom delu šampionata i Ventura inkasirao pohvale Lipija”, stoji u podnaslovu.

Tutosport objavljuje i fotografiju Bi Tičaobola u šoping šetnji sa njegovom pratiljom: “Bi u Milanu, sa njim i Kinezi. San je Ančeloti”. Na unutrašnjim stranama Tutosport tvrdi da i Tajlanđani i Kinezi imaju nameru da vrate Karla Ančelotija na klupu Rosonera.

List piše i da je tinejdžer Parme Hoze Mauri dobio pozitivne ocene od Mančinija koji ga je gledao uživo na Tardiniju protiv Palerma ali da se i Milan ubacio trku za perspektivnog igrača veznog reda: “Bejbi Mauri: OK Inter, ali i Milan se kreće”.

Piše: Željko Pantelić.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.