Buongiorno Italia: Ludilo oko Nejmara plaćaju Juve ili Napol!

Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2017, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buongiorno Italia: Ludilo oko Nejmara plaćaju Juve ili Napol!

Korijere delo sport danas posvećuje dve strane Adamu Marušiću koga predstavlja kao Srbina koji je odlučio da igra za reprezentaciju Crne Gore i već u prve dve nedelje rada osvojio poverenje trenera Simonea Inzagija

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

U Italiji nemaju sumnju, posledice astronomskog transfera Nejmara iz Barse u PSŽ platiće Juve ili Napoli, odnosno u slučaju odlaska Brazilca u Grad svetlosti, Katalonci će kupiti Dibalu ili Insinjea. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Jednostavno Juve i Napoli neće moći da kažu ne “nepristojnoj” ponudi koju će dobiti sa Kamp Noua. Veliku pažnju privlače i izajve Iguaina koji je apelovao na Juve da ne prodaje Dibalu i zapazio da svi pričaju a da na kraju Juve osvoji skudeto. Korijere delo sport danas posvećuje dve strane Adamu Marušiću koga predstavlja kao Srbina koji je odlučio da igra za reprezentaciju Crne Gore i već u prve dve nedelje rada osvojio poverenje trenera Simonea Inzagija.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Nejmar, posao od 562 miliona evra: Ludilo”, kvalifikacija je Gazete na prvoj strani za nameru PSŽ-a da plati astronomsku raskidnu klauzulu Barseloni i faraonski petogodišnji ugovor Nejmaru. U tekstu se kaže da PSŽ ima nameru da stavi na sto cifre koje se još nisu videlu u fudbalu: 222.000.000 za igrački karton Nejmara, 30.000.000 evra za godišnu platu plus 40.000.000 Nejmarovom ocu za posredovanje u transferu.

Namere PSŽ-a već su uključile alarm u evropskoj kući fudbala u Nionu i u drugim velikim klubovima, pre svega u Italiji, pošto se očekuje da Barsa gomilu novca koji će imati na raspolaganu od prodaje Nejmara upotrebiti da dovede zvezde iy Serije A: ”Insinje ili Dibala, efekat O’Nejove prodaje na Napoli i Juve”. Kao dokaz da se nešto kreće iza kulisa se navodi i iznenadna odluka Lorenca Insinjea da zajedno sa bratom promeni menadžera i izabere, koga drugog do eksperta za fudbalsku braću, Mina Rajolu.

Gazeta prenosi i apel Gonzala Iguaina koji ne želi da se razdvoji od svog saigrača i velikog prijatelja van terena:” Paulo (Dibala) je srećen u Juveu i tu mora da ostane”. Iguain je još rekao da se svakog leta puno priča o protivnicima Juvea u Seriji A a da na kraju Bjankoneri osvoje skudeto.

“Sada Milan misli na Kutronea za Krajovu”, iznosi paradoksalnu činjenicu Gazeta da bi Montela u preliminarnoj fazi Lige Evrope protiv rumunskog predstavnika mogao da poveri napad napadaču iz podmlatka i pored potrošenih 200.000.000 za pojačanja. Na unutrašnjim stranama se navodi da su rukovodioci Milana, Fasone i Mirabeli, u tajnoj misiji za novog centarfora Rosonera. Potpisivanje ugovora sa Kalinićem je odloženo dok se dvojac ne vrati s puta a pretpostavlja se da je igrač u pitanju Obemejang iz Borusije Dortmund.

“Jovetić zatresao mrežu, Inter pobedio zahvaljujući igračima na izlaznim vratima”, konstatuje Gazeta da su pored Jovetića na terenu protiv Liona bili najbolji Perišić, Brozović i Ranokja, igrači koje Nerazuri žele da prodaju u ovom prelaznom roku.

“Kasanove patnje: Napuštam Veronu i fudbal da bih bio sa mojom porodicom”, promenio je treći put svoju odluku u roku od nekoliko dana FantAntonio. Ipak, tvrdi milanski dnenvik, nije rečeno da je ovo kraj, pošto bi igrač mogao da završi u redovima Đenove ili Entele.

CORRIERE DELLO SPORT

“Romo, uzmi Mareza”, savetuje Gonalon u intervju za rimski dnevnik svoj novi klub da uzme Alžirca sa francuskim pasošem. “Odmah sam ukapirao da bi Roma mogla da bude moja životna šansa. Možemo da priuštimo sebi i navijačima brojna zadovoljstva. Budno ću paziti na moje nove klupske drugove”, obećao je bivši kapitan Liona da će dati sve od sebe u dresu Đalorosih.

“Lacio, Kejta evo cele istine, od sastanka sa Lotitom do suočavanja sa timom”, najava je teksta ispod zaglavlja u kojem se opisuju vrlo burne noći i dani u Auroncu di Kadore tokom priprema Lacija za novu sezonu. Prema rekonstrukciji događaja Korijerea, Kejta je ponovio Lotitu i senatorima u Laciju da je čvrsto odlučio da ne potpiše produžetak ugovora sa Nebeskoplavima i da je sprema i da ostane do kraja ugovora koji ističe sledeće godine ali i da bude prodat u ovom prelaznom roku. Najozbiljniji kandidati da angažuju Senegalca su Inter i Juve. U prednosti su Nerazuri jer nude više novca od Juvea a i notorna je činjenica da su Valter Sabatini i menadžer Kejte Kalenda izuzetno veliki prijatelji.

Korijere predstavlja danas na dve strane i Adama Marušića, kao Beograđanina i Srbina, koji je izabrao da igra za reprezentaciju Crne Gore. “Brzi Marušić, dragulj koji može da se upotrebi na više načina, i na desnom i na levom boku. Bilo su mu dovoljne dve nedelje da svojom brzinom i tehnikom ubedi Simonea Inzagija da računa na njega kao startera u novom Laciju koji će igrati u formaciji 3-5-2”, piše Korijere. List piše i da Marušiću veoma pomažu njegovi zemljaci Miliniković-Savić, Basta, Đorđević i već se najavljuje srpski derbi u rimskom derbiju po bokovima između Kolarova i Marušića.

TUTTOSPORT

“Iguain: Još smo jači” naslov je preko profila Pipite na prvoj strani Tutosporta. Iz razgovora sa italijanskim novinarima koji prate Juve na američkoj turneji Tutosprot je izdvojio deo u kojem Argentinac tvrdi da je Juve jači u odnsou na prethodnu sezonu i pored odlaska Bonučija.

“Ako izmerimo pojačanja i odlaske, zaključuje se da je Juve pojačao svoj tim. Nikada nisam video Alegrija tako motivisanog: ima pravu dozu napaljenosti”, istakao je Iguain.

“Bernardeski: Kakav entuzijazam! Ti si naš broj 10”, prenosi Tutospor poklič navijača koji su pozdravili dolazak mladog fudbalera u redove Stare dame. Ipak, na unutrašnjim stranama, se podvlači da smo još daleko od odluke da Bjankoneri dodele “najvažniji broj na dresu”. Istovremeno se piše da Bjankoneri ne odustaju od Emre Džana iz Liverpula i da monitorišu situaciju sa Nemanjom Matićem.

“Toro, Beloti zove Simeonea”, piše Tutosport da su mišićni problemi golgetera Granata pokazali da je Torinu neophodan još jedan napadač koji može da zameni, a po potrebi i da igra u paru sa Belotijem. U tom smislu, najbolji izbor je Čolito Simeone iz Đenove. Paralelno se predviđa da bi u sledećih par dana mogao da stigne Toneli koji očigledno ne pronalazi prostor u Napoliju Mauricija Sarija.

List objavljuje i 10 zapovesti budućeg predsednika Intera, Stivena Žanga, sina vlasnika Jindonga. Među zapovestima su završetak pregovoro o dovođenju Vesina i Dalbera, izazov Juveu za Šika i Kejtu, Perišić može u Junajted za 50.000.000 a Marsijal samo na pozajmicu u suprotnom smeru, u avgustu velika pojačanja (Vidal i Di Marija), kupovina još jednog centralnog defanzivca i desnog spoljnog napadača ako Kandreva pređe u Čelsi.

Piše: Željko Pantelić

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.