Bunjevčević: Kritike nas neće pokolebati

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2016, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bunjevčević: Kritike nas neće pokolebati

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Goran Bunjevčević rekao je danas da se ne obazire na kritike i da će se i ubuduće praviti selekcije od igrača iz Super lige kako bi se podizao njihov kvalitet.

"Kritike nas neće pokolebati jer ćemo nastaviti da radimo. Možda nekom smeta što se trudimo i radimo, ali sigurno zbog toga nećemo stati. Svesni smo problema, detektovali smo ih i radimo na njegovom rešavanju. Znači nam i rekacija igrača, koji su ovo okupljenja videli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao veliki podstrek i shvatili je na pravi način. Zato ćemo kada god nam se ukaže prilika okupljati najperspektivnije fudbalere iz Super lige i potrudićemo se da podižemo njihov kvalitet", rekao je Bunjevčević agenciji Beta.

Selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin sastavio je B ekipu koju čine igrači iz Super lige Srbije, a to je naišlo na različite reakcije u javnosti.

Ekipa superligaških fudbalera je u četvrtak izgubila sa 3:0 u prijateljskoj utakmici od Katara u Dohi.

"Selektor Muslin imao je veliku želju da povremeno okuplja najperspektivnije igrače iz Super lige kako bismo širili bazu potencijalnih reprezentativaca. Prema prvobitnom planu ova selekcija koja je putovala u Dohu trebalo je da održi par treninga, ali kada se pojavila ponuda iz Katara prihvatili smo je jer smo procenili da će to biti dobar test za ove momke", kazao je Bunjevčević.

On je kazao da Katar ima mnogo naturalizovanih igrača i da njihov savez čini sve da se što bolje spremi za Svetsko prvenstvo 2022. godine, kada će biti domaćin.

"Bili smo svesni da utakmica neće biti nimalo laka, posebno zbog činjenice da će ovi momci posle samo jednog odradjenog treninga, prvi put igrati zajedno. Medjutim, rezultat nam nije bio u prvom planu, jer smo hteli da se uverimo u mogućnosti najperspektivnijih igrača iz naše lige koje smo u ovom trenutku imali na raspolaganju", kazao je Bunjevčević.

Prema njegovim rečima, utakmica je bila zamišljena kao trening i dobra provera, o čemu govori podatak da je igran pred praznim tribinama i da nije bilo prenosa, na čemu je insistirao domaćin.

Bunjevčević je istakao da će novčana sredstva, koja je FSS zaradio gostovanjem u Kataru, biti iskorišćena za popravljanje fudbalske infrastrukture u Srbiji.

"I o tome smo razmišljali kada smo se odlučili da prihvatimo ponudu Katara. Akcije pomoći opštinskim fudbalskim savezima su već počele, pomoć je već donirana Surčinu i Lučanima. Ta akcija će se nastaviti, a ova sredstva koja smo prikupili od utakmice u Dohi biće upotrebljena upravo u svrhu razvoja fudbala. Želimo da omogućimo što je moguće bolje uslove za stvaranje igrača. Tom cilju smo veoma posvećeni. Želja je i da imamo dobru saradnju sa fudbalskom federacijom Katara koja mnogo ulaže u fudbal", rekao je Bunjevčević.

On je naveo da je za april sledeće godine u planu odlazak sa mladjim kategorijama i obilazak Aspajr akademije, na čijem je čelu Ivan Bravo, koji je bio na čelu strateškog planiranja razvoja u Real Madridu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.