Bundesliga: Frajburg u Cvajti, Hamburger u baražu

Izvor: RTS, 23.Maj.2015, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bundesliga: Frajburg u Cvajti, Hamburger u baražu

Frajburg i Paderborn eliminisani su iz Bundeslige, dok će Hamburger igrati baraž za ostanak, posledice su poslednjeg kola šampionata Nemačke. Augsburg završio ispred Dortmunda, Štutgart ostao u ligi.

Fudbaleri Frajburga ispali su iz Bundeslige, pošto su u poslednjem kolu izgubili sa 2:0 od direktnog rivala u borbi za opstanak Hanovera.
Fudbaleri Hamburga igraće u baražu sa trećeplasiranim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << timom iz druge lige, pošto su zauzeli 16. mesto sa 35 bodova.
Hamburg je u 34. kolu savladao Šalke sa 2:0, ali je zbog lošije gol razlike završio ispod Herte, koja je izgubila od Hofenhajma sa 2:1.
Opstanak u poslednjem kolu obezbedio je Štutgart, pobedom od 2:0 nad Paderbornom.
Na kraju, Frajburg je pretposlednji sa 34 boda. Iz lige je ranije ispao Paderborn.
Borusija Dortmund nije uspela da se plasira u kvalifikacije za Ligu Evrope i pored pobede nad Verderom od 3:2.
Borusija je sedma sa 46 bodova, dva manje od Šalkea, a tri od Augsburga, koji je posle preokreta u gostima savladao Borusiju Menhengladbah sa 3:1.
Šampion Bajern je kod kuće u Minhenu sa 2:0 savladao Majnc, dok je drugoplasriani Volfsburg igrao 2:2 sa Kelnom u gostima.
Bajer Leverkuzen je u Frankfurtu poražen od Ajntrahta sa 2:1.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.