Budućnost bolja od Cedevite, Mega od Olimpije

Izvor: N1 televizija, 29.Sep.2016, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budućnost bolja od Cedevite, Mega od Olimpije

Budućnost je kao gost savladala Cedevitu na otvaranju nove, 16. po redu, sezone u regionalnoj ABA ligi. Podgoričani su u derbiju trijumfovali rezultatom 70:80, po četvrtinama 16:18, 16:16, 22:17, 16:29.

Utakmica u Domu sportova u Zagrebu je rešena u poslednjem periodu igre kada su izabranici trenera Vlade Šćepanovića nadigrali protivnike i nadoknadili minus od tri poena sa kraja treće četvrtine. Do tada se vodila ravnopravna borba, ali je Cedevita, veliki favorit za osvajanje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << trofeja izvukla "deblji kraj".

U ekipi Budućnosti je najefikasniji bio Nemanja Vranješ sa 22 poena, dok je Markus Vilijams ostvario dabl-dabl učinak sa 12 poena i 11 asistencija, kojima je pridodao i četiri skoka. Za crnogorsku ekipu se istakao i kapiten Suad Šehović sa deset poena i sedam skokova, dok je "dvocifreni" uz dabl-dabl bio i Boris Savović sa 11 poena i deset skokova.

Za Cedevitu je briljirao Dejvid Stokton sin legendarnog NBA plejmejkera Džona Stoktona sa 26 poena, uz dva skoka, četiri asistencije i dve ukradene lopte. Njegovi saigrači su po učinku ostali daleko iza, pa su na devet poena stali Marko Arapović i Miro Bilan.

Mega Leks i Olimpija su odigrale neizvestan meč, koji je ušao u dramatičnu završnicu u kojoj je pobedu odnela srpska ekipa 86:85. Po četvrtinama je bilo 18:25, 20:25, 29:24, 19:11.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.