Brejk Bajerna u Malagi - Lučić brojao do 18!

Izvor: Mondo, 26.Okt.2016, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brejk Bajerna u Malagi - Lučić brojao do 18!

Ekipa Aleksandra Đorđevića pobedila na parketu Unikahe,

Foto: MN Press

Uzbudljiva sreda na terenima Evrokupa.

Bajern Aleksandra Đorđevića pobedio je Unikahu na teškom gostovanju u Malagi (74:62) i popravio skor na 2-1.

Najefikasniji igrač Bavaraca bio je srpski internacionalac Vladimir Lučić, koji je predvodio tim sa 18 poena (2/5 za tri), pet skokova i četiri asistencije. Na drugoj strani je najefikasniji bio njegov nekadašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << saigrač iz Partizana, centar Unikahe Dejan Musli - strelac 19 poena.

Drugi Srbin u dresu Unikahe - Nemanja Nedović propustio je i ovaj meč zbog povrede.

Podjednako uzbudljiv meč očekivan je i u Berlinu, gde je Himki gostovao Albi, ali je tim iz Podmoskovlja "ubio" neizvesnost već u prvoj četvrtini, rešivši je u svoju korist rezultatom 30:15.

Konačna razlika iznosila je ubedljivih 30 poena (72:102), a na čelu ekipe Duška Ivanovića bili su raspucani Džejkob Pulen (25 p), Sergej Monja sa 16, kao i Igor Vlajcev i oporavljeni Aleksej Šved sa 15 poena.

Kakav-takav otpor Albe predvodili su nekadašnji igrač Zvezde Elmedin Kikanović sa 19 poena, Pol Karter sa 12 i srpski internacionalac Dragan Milosavljević, sa 11.

Kada su u pitanju predstavnici ABA lige, Cedevita je pobedom nad MZT Skopljem u Makedoniji 89:85 popravila svoje raspoloženje posle velikih promena u ekipi.

Novajlija Zagrepčana Pjer Džekson postigao je 29 poena (3/7 za tri) i uz šest skokova i sedam asistencija nagovestio da će odmah pomoći šampionu Hrvatske da se trgne nakon lošeg početka sezone.

Najbolji među domaćima bio je Danijel Klark, sa 23 poena. Srpski igrači Stefan Sinovec i Uroš Lučić postigli su po četiri i pet poena.

Istovremeno, utakmica Evrokupa odigrana je i u Ljubljani, gde je Olimpija izgubila od Hapoel Jerusalima 74:89. Dražen Bubnič (17 p) i srpski krilni centar Nikola Janković (12 p) bili su najbolji među "zmajčekima", ali su Tarens Kinzi sa 23 i Kurtis Džerels sa 22 poena bez većih trzavica priveli meč kraju.

Interesantan meč viđen je i u Sankt Peterburgu, u kojem je Mursija posle produžetka nanela domaćinu prvi poraz ove sezone. Stefan Marković bio je raspoložen (15 p, 3/5 za tri), ali je trojkom u poslednjoj sekundi produžetka uspeo samo da ispiše konačan rezultat 83:85.

U pobedničkom timu najbolji je bio Fakundo Kampaco, sa 22 poena, pet skokova, sedam asistencija i šest izgubljenih lopti.

Grupa A:

Lijetkabelis - Nižnji 72:75

MZT - Cedevita 85:89

Tabela:

Grupa B

Alba - Himki 72:102

Bilbao - Lijetuvos Ritas 80:76

Grupa C

Zenit - Mursija 83:85

Unikaha - Bajern 62:74

Grupa D

Lokomotiva Kubanj - Ulm 62:77

Olimpija - Hapoel 74:89

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.