Brajant objavio da se povlači!

Izvor: MVP.rs, 30.Nov.2015, 05:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brajant objavio da se povlači!

Legendarni bek igra svoju poslednju sezonu.

Nakon dve godine u kojima su ga povrede odvojile od terena, Kobi Brajant je uspeo da se vrati. Ali, na terenu ne deluje onako kako su gledaoci širom sveta navikli da ga vide. Crna Mamba će u aprilu napuniti 38 godina, a ono što je svima bilo jasno on je i potvrdio.

Brajant je za "The Players' Tribune" napisao izjavu naslovljenu sa "Draga košarku":

"Moje srce i glava mogu da nastave dalje, ali moje telo >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << zna da je vreme da kažem zbogom. I to je u redu. Spreman sam da te napustim. Želim to da znaš. Sada oboje možemo da uživamo u zajedničkim trenucima koji su nam ostali. Dobrim i lošim. Dali smo jedno drugom sve što smo imali".

Legendarni bek je čitavu svoju karijeru proveo u dresu Los Anđeles Lejkersa. U najjaču ligu na svetu je stigao direktno iz srednje škole. Na Draftu održanom 1996. godine sa 13. pozicije ga je izabrao Šarlot, ali su prava na njega prosleđena u El Ej u paketu koji je u Hornetse doveo Vladu Divca. I, tako je poečla istorija. Brajant je sa Lejkersima stigao do pet tiula šampiona, dva puta je bio MVP finala, jednom najkorisniji igrač Lige, 17 puta je biran u Ol star tim, a četiri puta je bio MVP tog meča, 11 puta je biran u idealnu petorku NBA lige, a devet puta u najbolji defanzivni tim. Dva puta je bio najbolji strelac najjače lige na svetu, a u penziju će kao treći najbolji strelac svih vremena.

Za priče i pisanje o Kobiju Brajantu će biti vremena. Sada nam ostaje da uživamo u preostalim mečevima tima iz El Eja, jer Liga bez Brajanta neće biti ista šta god ko mislio o njemu.

(foto: NBAE / Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.