Božović: Nije bilo ultimatuma upravi, jer ni nemamo upravu! Udineze najbolja kombinacija za Grujića - Donald može da dovede Le Taleka!

Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2015, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božović: Nije bilo ultimatuma upravi, jer ni nemamo upravu! Udineze najbolja kombinacija za Grujića - Donald može da dovede Le Taleka!

"Samo prvo mora da bude isplaćen on...", rekao je šef struke crveno-belih

Crvena zvezda je u fenomenalnom nizu od 15. uzastopnih pobeda u Superligi sa ogromnom, gotovo nedostižnom, predenošću u odnosu na najbliže pratioce. Najveći deo navijača crveno-belih smatra da je za uspehe kluba u najvećoj meri zaslužan šef struke Miodrag Grof Božović.

Crveno-beli po opštem mišljenju možda više od jedne decenije nisu igrali na ovakav način i delovali ovako >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dominantno.

"Ne znam da li sam preduslov za Zvezdine uspehe, ali sam siguran da preduslov jeste da se nekako obezbedi stabilno finansiranje. U ovom obliku je samo produžetak agonije", direktan je Miodrag Božović u razgovoru za Žurnal.

Trener Zvezde poručuje da nije bilo nikakvog ulitamuta, ali da je bilo razgovora sa čelnicima o posledicama kašnjenja isplata, pogotovo kod stranih igrača.

"Nisam postavljao nikakav ultimatum upravi. Mi upravu i nemamo. Skrenuo sam samo pažnju da se može dogoditi da nam odu stranci, što bi bilo katastrofa. Domaći igrači su navikli da trpe i rade, znaju da ih čeka nešto bolje u budućnosti posle Zvezde jer su mladi. I ja sam bio stranac strašno mi je teško padalo kad me ne plaćaju na vreme".

Da li se stranci žale vama direktno?

"Što bi se reklo – žaluckaju se. Nije lako kad dođete u drugu zemlju, a ne dobijate na vreme novac. Počinju i njihovi menadžeri da zovu, raspituju se šta će da bude...".

U ovom trenutku jedini način za priliv novca deluje prodaja najboljih igrača.

"Jedino što možemo da napravimo je da prodamo igrača sa najboljom ponudom. U ovom slučaju, to je nažalost Grujić. Išao bi u avgustu iduće godine. Sve zavisi, naravno, da li se njemu dopada to. Imamo ponude i za Jovanovića i Kataija, mislim da ne bi bilo dobro da pustimo ni jednog ni drugog ove zime".

Šta kaže Marko Gurujić na sve to?

"Nismo ni prčali. Znam da i on svaki dan čita ko ga sve traži, veliki je pritisak na njemu. Pomalo mi ga je i žao što se nalazi u ovakvoj situaciji. Jednostavno, razmišlja o nečemu što ne bi trebalo. Dečko se ponaša izvanredno".

Kako stvari stoje najtalentovaniji igrač Zvezde će sasvim sigurno završiti u nekoj od najkvalitetnijih evropskih liga.

"Od ovih koji ga traže, najbolja kombinacija je Udineze. Taj klub živi od prodaje mladih igrača, forsiraju ih i prave od njih asove. Onda ih prodaju za velike pare. To je moje mišljenje, možda i nisam kompetentan. Sigurno je da kod Gujića ima još mnogo prostora za napredak."

Bliži se kraj ovog dela sezone, stvorila se klima da je 16. decembar ključan za "opstanak" ovog tima Crvene zvezde.

"Ne mislim da je 16. decembar "Dan D" i da mora sve da im se isplati. Idu božićni i novogodišnji praznici, bilo bi lepo da momci koji su šest meseci u takmičarskom ciklusu imaju novac da se opuste. Ružno je da krenete na odmor bez para".

Božović je između ostalog, u opširnom intervjuu za Žurnal, poručio da u zimskom prelaznom roku neće dovoditi više od dvojice igrača, ali da za angažovanje Damijena Le Taleka od ogromne pomoći može da bude Mičel Donald.

"Iz više razloga Le Talek je naša želja. Prvo, dobar je fudbaler. Drugo, zajedno sa Donaldom igrao je u Mordoviji. U toj situaciji Grujić bi mogao da bude oslobođen defanzivnih zadataka, plus dobijamo u skoku. Ne znam ga lično. Donald može da ga dovede i pozove u Zvezdu. Samo prvo mora da bude isplaćen on...", rekao je Božović.

Šef struke Crvene zvezde rekao je da mnogo veruje u Marka Petkovića i da neće dovoditi desnog beka, a za Srđana Plavšića da je počeo da solira više nego što bi trebalo i pokazuje znake samozadovoljstva, ali da vredno trenira i čeka novu šansu.

Za „žute strane“ u novinama zadužen je Vukašin Jovanović.

"Pitao sam ga da me upozna sa nekom od tih njegovih drugarica, o kojima se piše, ali neća... Vule igra odlično! Uporedite ga sad i kad se vratio sa Novog Zelanda, tada nije znao koji je dan. Izrasta u ozbiljnog fudbalera. Mana mu je što ne voli da trenira", u svom stilu je poručio trener Zvezde za Žurnal.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GROF BOŽOVIĆ: Nisam upravi postavio nikakav ultimatum, pa mi upravu nemamo!

Izvor: HotSport.rs, 27.Nov.2015

Trener Crvene zvezde, Miodrag Grof Božović sve otvorenije i sve češće priča o finasijskoj stiuaciji u Ljutice Bogdana.. . A kao što je od ranije poznato, na stadionu “Rajko Mitić” ne samo da ne cvetaju ruže, već novi dugovi niču poput korova.. Sjajni strateg koji je mladi tim crveno-belih...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.