Borković peti na debiju u Maroku

Izvor: Sportski Žurnal, 14.Apr.2014, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borković peti na debiju u Maroku

Srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je peto mesto na svom debitantskom nastupu u Svetskom šampionatu turing automobila (WRCC) već na prvoj trci u Marakešu.
Borković je u svom Ševroletu nadmašio sva očekivanja. Nakon dobrih nastupa u kvalifikacijama, u kojima je zauzeo peto mesto i osvojio prvi bod u sezoni, Borković je potvrdio plasman i osvojio petu poziciju, koja mu je donela novih 10 bodova.
Prva trka, peto mesto, nisam bolje mogao da poželim. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << S obzirom na to da nemam iskustva u ovom šampionatu poput konkurenata, mogu samo da konstatujem da sam veoma srećan i zbog sebe i zbog mog tima – rekao je Borković.
U prvoj trci trijumfovao je Hose Marija Lopes, ispred Sebastijana Leba, obojica iz Sitroena, a treći je bio Ivan Miler.
Prvu trku Borkovića obeležio je žestok duel s nekadašnjim vozačem Formule jedan Tijagom Monteirom.
Borković je na startu trke izgubio peto mesto, pa se upustio se u seriju duela sa Monteirom, da bi u jednom od njih Portugalac na stazi Mulaj el Hasan ostao bez zadnjeg branika.
Sudije su posle trke razmatrale taj slučaj, ali su procenile da je sve bilo regularno i nisu izrekle kaznu.
Borković nije uspeo da dođe do poena u drugoj trci, pošto je dobio instrukcije od svog tima da stane, jer je iz automobila počeo da izbija sve jači dim u osmom krugu.
Sve je funkcionisalo normalno na drugoj trci, temperatura motora je bila u redu, a onda sam se odjednom našao u dimu i jednostavno nisam mogao da nastavim. Sve u svemu, ne mogu da budem razočaran, pokazao sam potencijal i nadam se još boljim rezultatima na sledećim trkama – kazao je Borković nakon druge trke u Maroku.
Pobednik druge trke bio je Sebastijan Leb, dok se na drugom našao Lopes.
Druga trka bila je puna incidenata, pa je zbog sudara Benanija i Koronela na startu kolateralna šteta ispao aktuelni prvak sveta Ivan Miler.
Sledeće trke u na programu su 20. aprila u Francuskoj, kada će Borković nastupati na stazi Pol Rikar.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Borković: Nadam se da kvar nije ozbiljan

Izvor: RTS, 14.Apr.2014

Najbolji automobilista Srbije Dušan Borković ostvario je odličan plasman na prvoj trci sezone u Svetskom šampionatu turističkih automobila, pošto je na stazi "Mulaj el Hasan" u Marakešu (Maroko), zauzeo šestu poziciju. Ipak,u drugoj trci na istoj stazi Borković je morao da odustane zbog kvara...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.