Bolidi bruje na Silverstounu, spremaju se promene u pravilima Formule 1

Izvor: Blic, 04.Jul.2015, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolidi bruje na Silverstounu, spremaju se promene u pravilima Formule 1

Iz Austrije, Formula 1 ide na još jednu brzu stazu, na jedan od hramova motosporta, engleski Silverston. Prenos trke možete pratiti u nedelju od 14 sati na prvom programu Sport kluba.

Ovo je jedna od retkih staza na kojoj se voze i Moto GP i F1 trke, a teško je očekivati nešto drugo osim nove borbe dva Mercedesa za pobedu. Iako je Žan Tod predvideo da će srebrne strele uskoro biti uhvaćene, teško je to očekivati na ovom takmičenju.

Luis Hamilton i Niko Rozberg >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bi trebalo da nastave trku za titulu. Ferari je za sada najbliži Mercedesima, a osim pitanja kako nadoknaditi taj zaostatak, postavlja se pitanje da li će Kimi Raikonen biti u bolidu naredne sezone. Vilijams sa vremena na vreme pokazuje znake života, a bilo bi lepo da Meklaren baš na ovoj trci osvoji prve bodove.

Dok se vozači spremaju za ovaj izazov, čelnici "najbržeg cirkusa na svetu" se spremaju za promene, jer je u velikoj anketi više od 200.000 ljudi reklo da su im sadašnji format i aktuelna dešavanja u Formuli 1 - nezanimljiva, čak i dosadna. Zato se razmatraju razne vrste poboljšanja atmosfere koju donosi ovaj šampionat, od (bukvalnog) pojačanja zvuka koji proizvode motori, preko manje automatizacije starta na početku trke, do smanjenja pomoći koja radio-vezom ide iz "štaba" tima do samih pilota.

Što se nedeljne trke tiče, sportski objekat u Silverstonu je potpuno renovinran 2011. kao i prostorije van staze, i sada je jedan od najmodernijih i najlepših na svetu. Staza je duga 5.891 metara i ima 18 krivina. Najbrži krug odvozio je Mark Veber u bolidu Red Bula 2013.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.