Boki Superklasiko i vrh tabele

Izvor: B92, 04.Maj.2015, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boki Superklasiko i vrh tabele

Fudbaleri Boke Juniors savladali su najvećeg rivala River Plejt 2:0 (0:0) u 205. ligaškom Superklasiku, u okviru 11. kola argentinske Primere.

Boka je do 75 slavlja u jednom od najvećih derbija stigla zahvaljujući golovima rezervista u poslednjih pet minuta susreta, na uobičajeno krcatoj Bombonjeri.

Ekipa Rodolfa Aruabarene je ovim trijumfom stigla do 27 boda i učvrstila se na čelu tabele, dok njihove komšije iz Buenos Airesa zauzimaju treće mesto, sa istim brojem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bodova koliko ima i San Lorenco – 24.

Na veliku radost svih ljubitelja fudbala, u narednih deset dana gledaćemo još dva duela velikih rivala, pošto je tako odlučio žreb za osminu finala Kopa Libertadores – River će biti domaćin na Monumentalu već u petak, dok je revanš na programu 15. maja na Bombonjeri.

Iako su pogoci viđeni tek u samom finišu susreta, ne može se reći da nije bilo zanimljivo na obe strane. Obe ekipe imale su po nekoliko solidnih šansi, ali je domaćin ipak bio taj koji je bio bolji i konkretniji.

Prva velika šasna viđena je već u desetom minutu, kada je pozajmljeni igrač Sautemptona, i najbolji strelac tima, Dani Osvaldo pogodio stativu, da bi dvadeset minuta kasnije Andres Čaves, posle lepe akcije celog tima, uspeo da promaši gotovo prazan gol.

Gosti su prvu priliku imali nedugo zatim, ali je udarac Karlosa Sančesa zaustavila prečka. To je bila najbolja šansa za River u prvom delu meča, a upravo taj pokušaj dao im je krila da već od starta nastavka zaigraju agresivnije i ofanzivnije.

Golman Boke Agustin Orion morao je da pravi paradu u 54. minutu kako bi zaustavio pokušaj Rodriga More, da bi desetak minuta kasnije odgovorio Nikolas Lodeiro – ali zamalo neprecizno sa ivice kaznenog prostora.

Ipak, Boka nije odustajala da samog kraja, a takav pristup isplatio joj se u 84. minutu. Dugo je trajala akcija domaćeg tima, lopta je prošla kroz ceo šesnesterac, da bi na kraju stigla do Kristijana Pavona – koji oštrim udarcem u bliži ugao vara Marsela Barovarea za delirijum preko 45.000 navijača.

Pokušao je River da se spase i u poslednjih nekoliko minuta dugim loptama i presingom da stigne barem do boda, ali im se to osvetilo. Samo tri minuta posle vodećeg gola, Pablo Peres, koji je sedam minuta pre toga ušao na teren, naplatio je sjajnu asistenciju i potvrdio trijumf svog tima.

Povukao je loptu sa centra posle kontre, ali su ga tri defanzivca gostiju zatvroila pa je bio primoran da stane. Međutim, kako se okrenuo tako je odigrao fenomenalan pâs petom do Lodeira, Barovero je uspeo da stigne prvi do lopte – ali je na njegovu nesreću odbio pravo do Peresa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.