Bojana izgubila šest gemova u nizu, pa prošla u finale turnira u Bakuu

Izvor: Blic, 26.Jul.2014, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojana izgubila šest gemova u nizu, pa prošla u finale turnira u Bakuu

Bojana Jovanovski uspela je da se posle velike borbe i nekoliko preokreta plasira u finale turnira u Bakuu jer je u polufinalu tog nadmetanja u Azerbejdžanu savladala Švajcarkinju Stefani Fegel 6:2, 2:6, 6:4.

Naša teniserka je sjajno otpočela ovaj duel, osvojivši uvodna dva gema, a pet od prvih šest.

Ipak, dva izgubljena servis-gema, a i prvi set, nisu obeshrabrili Švajcarkinju. Naprotiv. Ona je dozvoljavala Jovanovskoj da se drži do četvrtog gema druge deonice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a onda je narednih šest osvojila Fegel.

Činilo se da je psihološka klackalica tada potpuno pripala Bojaninoj rivalki, imala je 1:1 u setovima i 2:0 u trećem, a baš tada je počeo novi talas velike borbe.

Najpre je Jovanovski prepolovila zaostatak brejkom, zatim je doživela da ispusti svoj servis-gem, ali i da se izdigne iz toga i dođe do 4:4.

Bilo je jako važno kome će pripasti naredni gem, u kome je Fegel pokušavala da zadrži nalet Jovanovski, a Srpkinja da nastavi svoju mini-seriju. Uspešnija je bila Bojana, koja je brejkom došla do 5:4, a nedugo zatim proslavila ovaj trijumf.

Bojana Jovanovski će se za titulu u Bakuu boriti sa boljom iz meča Frančeska Skjavone - Jelina Svitolina.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bojana Jovanovski u finalu Bakua

Izvor: Sportske.net, 26.Jul.2014

Posle velike borbe Bojana Jovanovski uspela da stigne do finala turnira u Bakuu pobedom u tri seta nad Švajcarkinjom Fogel.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.