Boing Turkish Airlinesa hitno sletio u Beč

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Nov.2014, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boing Turkish Airlinesa hitno sletio u Beč

BEČ - Signal za uzbunu je pokrenut na aerodromu u Beču, kada je hitno spušten Boeing 737 kompanije Turkish Airlines koji je greškom aktivirao signal za preusmjrenje, saznaje se iz policije.

Avion na letu za Istanbul, koji je poletio iz Frankfurta, zatražio je hitno spuštanje zbog problema smanjenja pritiska, precizirao je aerodrom u Beču-Schwechat.

Međutim, pilot je zatim aktivirao dispozitiv "alarm za preusmjenje", što je dovelo do intervencije austrijskog vazdušnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << alarma, čija su dva borbena aviona pratila avion do njegovog slijetanja, saopšila je policija Donje Austrije.

Putnici su se uspaničili kada su vidjeli da ispadaju maske za kisik, što je poremetilo pilota koji je greškom aktivirao uzbunu za preusmjerenje.

Radio veze s avionom su povremeno bile prekinute, iz nepoznatog razloga, što je išlo u prilog tezi o diverziji.

Alarm za uzbunu je ukinut četrdesetak minuta nakon slijetanja aviona.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.