Bravo! Srbija posle produžetka srušila stare mušterije Hrvate

Izvor: Sportal.rs, 09.Avg.2014, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bravo! Srbija posle produžetka srušila "stare mušterije" Hrvate

Košarkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu na turniru u Francuskom Pou. Posle poraza od Grčke, tim selektora Aleksandra Đorđevića savladao je u neizvesnoj završnici, posle produžetka, Hrvatsku rezultatom 84:83 (16:9, 18:20, 20:22, 19:22, 11:10)

Trojku za pobedu, 5,6 sekunde pre kraja dodatnih pet minuta, pogodio je Bogdan Bogdanović, kao nekada njegov sadašnji selektor protiv Hrvata, i postavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << konačan rezultat.

Izuzetno dobru partiju, najbolju u reprezentativnom dresu, odigrao je doskorašnji kapiten Crvene zvezde Telekom Marko Simonović, najefikasniji u našem timu sa 24 poena (5/6 za tri). Pratili su ga Bjelica, čija je blokada odvela meč u produžetak, sa 15 poena, Raduljica sa 13 poena i Bogdanović sa osam uz dve trojke u dodatnih pet minuta.

Srbija je i u ovom duelu igrala bez kapitena Nenada Krstića, Miloša Teodosića, Nemanje Nedovića, a Đorđević je odmorio i Vladimira Micova.

Naš nacionalni tim je funkcionisao zaista dobro u prvom poluvremenu tokom kojeg je konstantno održavao prednost. Trojkom Markovića minut i po pre kraja druge deonice Srbija je stekla, do tada, najveće vođstvo - 34:25.

Međutim, Hrvate je "uigru" vratio sjajni šuter Bojan Bogdanović, nova akvizicija Bruklin Netsa, koji je pogodio tri vezane trojke i uveo meč u rezultatsku klackalicu. Kasnije mu se pridružio još jedan novajlija u NBA ligi, Damjan Rudež, koji je bio nepogrešiv u šutu za tri poena i "kockastima" doneo prednost u završnici utakmice.

Ipak, probudili su se naši, pre svih Simonović i Bjelica. Najpre je krilni igrač Fenerbahčea pogodio daleku trojku i smanjio prednost Hrvatske (67:68), da bi u narednoj akciji Simonović bio u karakterističnom prodoru bez lopte, i na najbolji način materijalizovao asistenciju Raduljice, pogodivši i dodatno bacanje.

Hrvatima je vođstvo vratio Oliver Lafajet teškim šutem za tri poena, potom je Amerikanac bio siguran i sa penala (73:70), pa se naš nacionalni tim našao u gotovo bezizlaznoj poziciji. Đorđević je reagovao tajm-autom, nacrtao akciju za Simonovića, a ovaj, pošto je dobio loptu, pogodio trojku o tablu!

Poslednju akciju Hrvatske fantastičnom blokadom zaustavio je Bjelica i uveo meč u produžetak.

U dodatnih pet minuta "proradio" je Bogdan Bogdanović sa dve trojke, od kojih je ključnu, za pobedu, pogodio 5,6 sekunde pre kraja! Prethodno je i Simonović bio precizan van linije 6,75 metara iz ćoška, kada je smanjio prednost Hrvata na samo poen.

Naredni meč Srbija igra protiv Francuske.

Hrvatska: Andrić 7 (6sk), Stipčević, Bogdanović 19 (5/8 za tri), Šarić 2, Rudež 11, Simon 11 (6sk), Markota 5, Žorić 13, Lafajet 10, Bilan, Hezonja 5, Babić.

Srbija: Micić 4, Bogdanović 8, Bjelica 15, Marković 3, Kalinić 2, Raduljica 13, Katić, Štimac 1, Simonović 24 (5/6 za tri, 9/10 iz igre), Mitrović 4, Birčević 5, Jović 5.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DEŽA VI: Srbija trojkom u poslednjim sekundama srušila Hrvatsku! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 09.Avg.2014

ISTORIJA SE PONAVLJA!!! I ponovo se svi rado sećamo rečenice koju je hrvatski komentator izustio posle poraza od Srbije u četvrtfinalu Mundobasketa 2010. godine i pogođenih bacanja Aleksandra Rašića - to mogu samo Srbi! Orlovi apsolutno uvek imaju lek za Hrvate, keca iz rukava, koji zna kako da...

Nastavak na MozzartSport.com...

"Trojkom" do pobede nad Hrvatskom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2014

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras selekciju Hrvatske, posle produžetka, sa 84:83 (16:9, 18:20, 18:22, 21:22, 11:10) u utakmici drugog kola pripremnog turnira u Pou...Izabranicima selektora Aleksandra Đorđevića to je prva pobeda na turniru u Francuskoj, pošto su juče izgubili...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vredna pobeda Srbije

Izvor: Politika, 09.Avg.2014

Na turniru u Pou košarkaškan reprezentacija pobedila Hrvatsku u produžetku, „trojkom” Bogdanovića „iz svemira” – 84:83 (16:9, 18:20, 18:22, 21:22, 11:10).. Posle slabe igre i nesrećnog poraza od Grčke na startu turnira u Pou, košarkaška rep- rezentacija Srbije odigrala je mnogo kvalitetniju...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.