Bobi: Bilo mi je malo čudno, rekao mi je Van Gandi

Izvor: B92, 19.Avg.2017, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bobi: Bilo mi je malo čudno, rekao mi je Van Gandi

Srpski centar Boban Marjanović rekao je da se lepo oseća u nacionalnom dresu posle duže pauze i burne polemike oko razloga izostanka prošle godine.

"Lep je osećaj, kao i uvek kada sam u reprezentaciji. Imam veliku želju da sve izgleda najbolje moguće, mislim da stvari idu u dobrom smeru, rekao je košarkaš Detroita u izjavi za Novosti.

Nije mu bilo potrebno mnogo vremena da se prebaci sa NBA stila na stopostotni timski, koji neguje selektor Saša Đorđević >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Na početku mi je bilo malo čudno, sada sve ide lagano. Bilo mi je potrebno malo vremena da promenim neke navike, sada je sve to postalo normalno", rekao je Bobi.

O ambicijama na Evrobasketu kaže:

"Uvek treba sebi postaviti najviše ciljeve. Svesni smo da idemo na Evropsko prvenstvo sa ulogom jednog od favorita, ali i svesni toga da je svaka utakmica priča za sebe. Svaku moramo da odigramo na maksimumu ako želimo da ostvarimo cilj. I to nije fraza, zaista je tako".

Uprkos brojnim bolovanjima i činjenici da su na turnir "Trofej Beograda" došli pravo sa bazičnih priprema na Kopaoniku, javnosti su se u utakmicama sa Grčkom i Crnom Gorom predstavili kao tim koji s pravom gleda ka pobedničkom postolju na Evrobasketu.

"Izgledali smo bolje nego što smo i sami očekivali, čak nego što je i nacija očekivala. Naravno, moramo još mnogo da radimo i popravimo neke finese. Ali, u odnosu na prvu utakmicu sa našom univerzitetskom selekcijom, igre na "Trofeju Beograda" bile su kao nebo i zemlja.

Izjava trenera Detroit Pistonsa Stena Van Gandija da će srpski centar dobiti značajniju ulogu u timu naredne sezone, nije iznenadila Marjanovića.

"To mi je rekao pre nego što sam krenuo u Srbiju, tako da sam to znao i ranije. Sada sam samo pročitao", sa osmehom kaže Bobi.

'Orlovi' su nastavili s trijumfima u okviru priprema za Evropsko prvenstvo pošto su na otvaranju turnira u Hamburgu bili bolji od Poljske (85:78).

Sledeću utakmicu na Superkupu u Hamburgu naša reprezentacija igra u subotu protiv Rusije od 20 časova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.