Blic istražuje: Odakle da krene selektor - Ćurčiću, u Rim po Ljajića!

Izvor: Blic, 17.Dec.2014, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Blic" istražuje: Odakle da krene selektor - Ćurčiću, u Rim po Ljajića!

Radovan Ćurčić ima drugačiji zadatak od svih kolega koji nastoje da odvedu selekcije na Evropski šampionat u Francuskoj 2016.

Ćurčić u ekipu treba da vrati igrače koje su otpisali njegovi prethodnici, kao i one koji su sami ispisali iz nacionalnog tima.

Dosadašnji vođa selekcije do 21 godine imaće zadatak da vrati pobednički duh ekipi koja je jednom nogom već ispala iz trke za EURO2016.

Čeka ga, dakle, 11 paklenih meseci.

- Sigurno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nam neće biti lako. Idemo od utakmice do utakmice, videćemo kako će se stvari odvijati. Ali verujemo da možemo do trećeg mesta. To nam je ambicija i iskrena želja. Već posle prve utakmice, koju igramo sa Portugalijom, slika će biti mnogo jasnija. U opticaju je još 15 bodova, mogu da garantujem jedino da ćemo mnogo i vredno da radimo kako bismo otišli na EP 2016. Verujem u dobar rezultat, no nemam garanciju da ćemo do njega i doći - rekao je Ćurčić.

Na tom putu morate još jednom u praznu Humsku?

- Sigurno da nije isto igrati pred punim ili praznim tribinama, šta sada da radimo. Važnije je da mi odigramo organizovano, dobro i odgovorno, u šta verujem, nakon čega bi i rezultat trebalo da dođe - rekao je Radovan Ćurčić.

Da li vašu volju dele i reprezentativci?

- Imamo kvalitetne fudbalere sa jakim karakterom, radićemo na tome da budemo dobar tim u službi rezultata. Mi ne treba da strepimo od bilo koga, jer naši reprezentativci igraju u svetskim klubovima. Sa svojim saradnicima radiću prvenstveno na tome da napravimo homogen tim uz porodičnu atmosferu - kaže Radovan Ćurčić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.