Blažič: Odbranom do pobede nad Neptunasom

Izvor: RTS, 23.Okt.2014, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blažič: Odbranom do pobede nad Neptunasom

Nakon startne pobede protiv Galatasaraja u Areni, košarkaše Crvene zvezde očekuje težak test u Litvaniji protiv Neptunasa. Agresivni bek crveno-belih Jaka Blažič poručuje da je odbrana ključ uspeha u tom meču.

Bek Crvene zvezde Jaka Blažič očekuje težak meč protiv Neptunasa, ali se nada novoj pobedi u Evroligi.

Košarkaši Crvene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zvezde odlično su započeli sezonu - četiri pobede u ABA ligi i pobeda na startu Evrolige protiv Galatasaraja od 76:68.

Razloga za zadovoljstvo u redovima izabranika Dejana Radonjića svakako ima, ali prostora za opuštanje ne, jer se pakleni ritam igranja utakmica nastavlja.

Već u četvrtak sa početkom u 18 časova po našem vremenu Zvezdu očekuje meč drugog kola Evrolige protiv Neptunasa u dalekoj Klaipedi.

"Atmosfera u timu je zaista sjajna. Svi se sjajno slažemo i mislim da će vremenom hemija u ekipi biti još bolja jer se svi odlično razumemo. Pobede na početku sezone su nam sigurno puno značile da tako bude, a ja se nadam da će tako biti i ubuduće", rekao je Jaka Blažič za klupski sajt.

Pred crveno-belima je jak rival, a dodatno otežavajuća okolnost će biti dug put do Klaipede prvo avionom, pa potom i autobusom. Slovenački reprezentativac ističe da neće biti lako, ali da Zvezda ima jasan cilj:

"Ne možemo da tražimo izgovore za utakmicu. U mislima imamo jednu želju, a to je da pobedimo Neptunas, iako će sigurno biti teško. Neptunas je dobar tim, imaju dosta iskusnih i kvalitetnih igrača, a svi dobro znamo kakva je Litvanija košarkaška sila i kakvu školu gaji. Ipak, mi znamo šta želimo i imamo u glavama kako do toga da dođemo", istakao je Blažič i objasnio na koji način tim mora da igra u Litvaniji:

"Moramo da krenemo agresivno od početka. Želimo da im onemogućimo otvorene šutove i lake poene. Mislim da će naša agresivna odbrana biti rešenje za njihove šutere, jer ako mi odigramo odbranu na našem nivou, njihov napad će da padne. Ipak, moramo da budemo strpljivi i koncentrisani svih 40 minuta", istakao je borbeni bek.

"Iskren da budem nisam znao mnogo igrača Neptunasa pre skautinga koji smo odradili. Poznavao sam Gailijusa koji je prethodne sezone nastupao za Olimpiju, a ostale smo dodatno upoznali u prethodnih nekoliko dana i pri tom nam ostaje još vremena do utakmice da sakupimo još informacija", zaključio je Blažič.

Maksvitis: Moramo da zaustavimo Marjanovića

Trener Neptunasa Kazis Maksvitis priznaje da je Crvena zvezda superiorna u odnosu na njegov tim i kao glavnu opasnost istakao centra crveno-belih Bobana Marjanovića.

"Zveda je veoma superiorna u odnosu na nas na individualnom planu, ali igramo kod kuće i nadam se da ćemo pružiti bolju partiju nego na prvom meču u Evroligi protiv Laborala. Moramo da zaustavimo Bobana Marjanovića, mada to neće biti nimalo lako", rekao je Maksvitis.

"Naš glavni zadatak je da zaustavimo protivničke bekove. Prošle nedelje smo imali neuspešan debi u Evroligi. Bili smo možda previše zabrinuti i nismo bili precizni u šutu, kao što znamo da budemo. Imamo želju da pobedimo i nadam se da će kod kuće biti drugačije", rekao je bek Litvanaca Martinas Mazejka.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.