Birof: Bundesliga gubi najbolje igrače

Izvor: Blic, 04.Sep.2015, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Birof: Bundesliga gubi najbolje igrače

Generalni menadžer rerpezentacije Nemačke Oliver Birof smatra da je u fudbalu neophodno uvesti kontrolu zarada, kao i uspostaviti sistem transfera igrača.

Prema njegovom misljenju, samo prelazak na sistem koji se koristi u Sjedinjenim Američkim Državama mogao bi da pomogne Bundesligi da sačuva talente u Nemačkoj.

"Cenim američki sistem, jer uvek drži interes u konkurentnom okruženju. Naš cilj je da zadržimo isti interes u fudbalu, poboljšamo kvalitet igre i posvećenost. Bundesliga gubi svoje najbolje igrače, ali moramo priznati da je to danak logici tržišta", rekao je Birof, a prenosi nemački dnevnik "Bild".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.