Biljke koje će preživeti na vašem radnom stolu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2016, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biljke koje će preživeti na vašem radnom stolu

Vaš kancelarijski život se najverovatnije sastoji od mnogo obaveza, posla... Često zaboravite da ručate, a završavate posao u ćebetu jer je napolju već mrak, dok je u vašoj kancelariji prilično hladno.

Ali, to ne znači da ne možete da unesete i malo života u vaš poslovni prostor. Ove biljke ne zahtevaju mnogo brige i održavanja i napredovaće na vašem radnom stolu, čak i kada zaboravite na njih.

Kaktusi

Ako ste početnik u gajenju biljka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kupite kaktus. Ove male bodljikave biljke uspevaju na prirodnom svetlu i treba samo da ih zalijete jednom nedeljno tokom proleća i leta, a svake tri nedelje tokom jeseni i zime. Veoma su dekorativne i ulepšaće vaš radni sto u kancelariji.

"Pauk" biljke

Ovim "pauk" biljkama ne treba ni tlo da prežive. Sve što treba da uradite jeste da ih stavite u vodu na dva ili tri sata na svakih 10 dana - savršena aktivnosti da se odmorite od napornog posla.

Drvo novca

Ove biljke zahtevaju samo svetlo srednjeg inteziteta nekoliko sati na dan, tako da mogu da prežive na bilo kom mestu u kancelariji. Drvo novca ne zahteva zalivanje, jer miruje od oktobra do aprila. Biljku treba zalivati sa što manje vode, 1-2 puta tokom cele zime. Drvo novca je dekorativna biljka, a legenda kaže da donosi novac i smatramo da je ona idealna za vaš kancelarisjski prostor.

Zeleni ljiljan

Vrlo je pogodna za neiskusne, jer ne traži veliku negu. Idealna je i kao kancelarijska biljka, jer podnosi neredovno zalivanje. Raste skoro svuda i veoma je dekorativna sa svojim zelenim ili zeleno-belo šatiranim listovima. Ova biljka zahteva vrlo malo svetla, tako da će napredovati čak i ako imate tamnu, bez prozora kancelariju.

Aloja vera

Zaboravili ste da zalijete svoju aloja veru? Nema problema. To je u stvari bolje od čestog zalivanja. Aloja vera je idealna biljka za vaš radni sto jer zahteva zalivanje jednom do dva puta nedeljno.

Indijansko pero

Ove vertikalne biljke mogu da opstanu uz nizak nivo svetlosti. Često je možete videti u kancelarijama ili restoranima, jer se lako održava. Potrebno je povremeno zalivati i držati u suvim prostorijama, van domašaja direktne sunčeve svetlosti. U osnovi, one su dizajnirane za poslovni život, kada ne možete da pronađete 10 minuta da pojedete ručak - a kamoli da zalivate biljke.

Sakulenti

Ove voštane biljke zapravo skladište vodu u svojim debelim listovima. Zbog toga one obično zahtevaju malo vode i uživaju u suncu i suvom vazduhu.

Bambus

Bambusu ili "srećnoj" biljci treba vrlo malo svetlosti. Prilikom zalivanja treba obratiti pažnju na dobru drenažu, jer previše vode može da uzrokuje bolesti bambusa, odnosno truljenje i propadanje. Bambus će takođe dati vašem radnom prostoru preko potrebno Feng šui pojačanje.

Fikus

Bilo da je vaša kancelarija okupana u svetlu ili nudi samo filtrirano sunce, ova biljka će preživeti. A pošto oni zapravo preferiraju nekoliko dana suvog zemljišta, u osnovi, Fikus napreduje kada ga zanemarite.

Bršljan

Kada prvi put zasadite ovu dekorativnu loze trebalo bi da je često zalivate. Ali, kad ona ojača može tolerisati suve uslove. Još bolje: sve vrste bršljana dobro rastu u hladnom prostoru.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Biljke koje će preživjeti na vašem radnom stolu

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Okt.2016

Vaš kancelarijski život se najvjerovatnije sastoji od mnogo obaveza, posla.. Često zaboravite da ručate, a završavate posao u ćebetu jer je napolju već mrak, dok je u vašoj kancelariji prilično hladno...Ali, to ne znači da ne možete da unesete i malo života u vaš poslovni prostor. Ove biljke...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.