Beogradski triler pripao Grčkoj! Papas je heroj, a Janis čudovište (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 11.Avg.2017, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski triler pripao Grčkoj! Papas je heroj, a Janis čudovište (VIDEO)

Na jednoj strani Vučević i Ivanović, na drugoj Adetokunbo i Papas - bolji su bili Heleni

Triler u hramu košarke i trijumf Grčke! Heleni su na startu pripremnog turnira „Trofej Beograda“ savladali Crnu Goru rezultatom 83:81 (18:20, 20:16, 21:17, 24:28) zahvaljujući pogođenom hicu Nikosa Papasa sa linije slobodnih bacanja u poslednjim trenucima >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << utakmice.

Crna Gora je imala veliku šansu da se na kraju ipak domogne produžetka, ali Nikola Ivanović i Bojan Dubljević na kraju nisu bili precizni iz neposredne blizine koša u završnih deset sekundi meča. Mladi plejmejker je uspeo da prođe na dvokorak do koša, ali je loptu uspeo da položi na „prvi obruč“, što na kraju nije uspeo da ispravi Valensijin dugajlija.

Utakmicu je obeležio neverovatni Janis Adetokunbo sa 20poena, devet uhvaćenih lopti, tri asistencije, ali i monstruoznom blokadom kojom je zaustavio Nikolu Pavličevića u samom finišu trećeg kvartala.



Prema tvrdnjama grčkih medija, Janis možda neće igrati u subotu protiv Srbije, pošto ga sa Milvoki Baksima čeka kratka turneja po Kini (15. - 20. avgusta). On će, ipak, biti deo tima na Evrobasketu i u finišu priprema za veliko takmičenje.

Pored Adetokunba dvocifreni broj poena imali su još i Nikos Papas (17) i Jorgos Printezis (14), kao i Kostas Slukas (11), uz čak šest završnih dodavanja.



Kod Crne Gore glavnu reč su vodili Nikola Vučević sa 18 poena i devet uhvaćenih lopti, te četiri asistencije i tri ukradene lopte, dok je najefikasniji igrač utakmice bio Nikola Ivanović sa 22 koša (6/7 iz igre, 3/3 za tri, 7/9 sa penala).

Srbija će prvi nastup na turniru zabeležiti u subotu od 21 čas, kada se sastaje sa Grčkom. Sledeće večeri u isto vreme protivnik će biti Crna Gora.



(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Janis leteo, Grčka pobedila

Izvor: Mondo, 11.Avg.2017

Grci uz malo sreće u poslednjim trenucima savladali Crnu Goru na startu turnira "Trofej Beograda"...Treća pobeda Grčke iz isto toliko utakmica u pripremnom periodu i poraz Crne Gore u prvoj proveri pred Evropsko prvenstvo, koje počinje 31. avgusta...Pred malobrojnim gledaocima u dvorani "Aleksandar...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.