Belfast u transu, Severna Irska ide na EURO! Republikanci osigurali baraž senzacijom nad Nemcima, Levandovski je nezaustavljiv (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 08.Okt.2015, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belfast u transu, Severna Irska ide na EURO! Republikanci osigurali baraž senzacijom nad Nemcima, Levandovski je nezaustavljiv (VIDEO)

Plasman u Francusku obezbedili i Portugalci, Rumuni najmanje u baražu, Škotska suzama ne veruje...

Velika Britanija očima ne veruje! Jedni zbog sreće što idu na Prvenstvo Evrope, drugi što će najmanje u baraž, a treći što su ih bukvalno sekunde delile da uskoče u poslednji voz koji juri ka Francuskoj. Engleskoj, koja je već  ranije obezbedila plasman na završni turnit narednog leta, pridružila se čudesna reprezentacija Severne Irske, vrlo blizu tog uspeha su i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << „republikanci“, dok su Škoti ostali i bez teoretske šanse, pošto ih je šokirao - Robert Levandovski!

Fenomenalni napadač Bajerna iz Minhena postigao je dva gola u Glazgovu, sačuvao vodeće mesto na listi strelaca u kvalifikacijama (12) i praktično doveo Poljsku na prag Prvenstva Evrope. Poljaci su zahvaljujući ovom remiju ostali na drugoj poziciji grupe D, imaju 18 bodova, jedan manje od Nemaca i isto kao Republika Irska, koju će u nedelju sačekati u Varšavi, uz napomenu da će domaćina samo pobeda  direktno vodi na EURO.

U meču obeleženom preokretima i prelepim golom Meta Ričija, Levandovski je pogađao na početku i kraju i tako stigao do 13 pogodaka u poslednjih pet mečeva, bilo za klub ili reprezentaciju. Ukupno ima 12 golova u ovom ciklusu, po čemu je bolji od čak 29 učesnika evropske kvalifikacione zone.

Jednako uzbudljivo bilo je u Dablinu, gde je Nemačka bila daleko bolji rival od Republike Irske, međutim, nije koristila šanse i to je u jednom trenutku moralo da joj se osveti. Ta osveta je bila tipično ostrvska: ispucavanje rezervnog golmana Darena Randolfa (zamenio povređenog Šaja Givena), iskoristio je lukavI Šej Long, pobegao Humelsu i još dvojici nemačkih defanzivaca i zakucao loptu iza leđa Nojera. Ovom pobedom Republika Irska ima u džepu najmanje baraž, dok je Nemcima u Lajpcigu dosta i bod protiv Gruzije.

Prava fešta je u Belfastu, gde je Severna Irska laganom pobedom nad Grčkom (3:1) sačuvala prvo mesto u Grupi F i osigurala direktan plasman u Francusku. Blistao je vezista Sautemptina Sajmon Djevis, postigao je dva gola i tako ostavio Ostrvljane van domašaja trećeplasirane Mađarske. U Budimpešti je viđen preokret, jer je domaćin savladao Farska Ostrva tek posle preokreta, a gol za 2:1 namestio je srpski napadač Nemanja Nikolić.Uz Mađarke najmanje baraž imaju i Rumuni koji su se spasli poraza tek u nadoknadi vremena.

Jasno je još nešto: na EURO iz Grupe I idu Portugalci. Kristijano Ronaldo i društvo uspeli su u Bragi sa razoružaju Dansku pogotkom Žoao Mutinja sredinom drugog poluvremena, koji je tako sprečio goste da se odupru, iako su čak bili bliži prvom golu, s obzirom da je Niklas Bendtner u prvom delu pogodio stativu.

KVALIFIKACIJE ZA PRVENSTVO EVROPE

GRUPA D

Republika Irska - Nemačka 1:0 (0:0)

/Long 70/

Škotska - Poljska 2:1 (1:1)

/Riči 45, Flečer 62 - Levandovski 3, 90+4/

Gruzija - Girbaltar 4:0 (3:0)

/Vastaze 30, 45, Okriašvili 35 pen, Kvaziašvili 87/

GRUPA F

Severna Irska - Grčka 3:1 (1:0)

/Dejvis 35, 58, Magenins 49 - Aravidis 86/

Rumunija - Finska 1:1 (0:0)

/Hoban 90+1 - Pohjanpalo 66/

Mađarska - Farska Ostrva 2:1 (0:1)

/Bede 63, 71 - Jakobsen 11/

Grupa I

Portugal - Danska 1:0 (0:0)

/Mutinjo 66/

Albanija - Srbija 0:2 (0:0)

/Kolarov 90+1, Ljajić 90+4/

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Delirijum u pabu u Severnoj Irskoj nakon istorijskog uspeha (video)

Izvor: Sportske.net, 09.Okt.2015, 16:03

Navijači širom zemlje radovali su se plasmanu reprezentacije te zemlje na EP u Francuskoj 2016. godine...Severna Irska je pobedom protiv reprezentacije Grčke obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo...Ovaj veliki uspeh u transu je ispraćen u jednom pabu u toj zemlji, pogledajte video...Northern Ireland...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.