Bejl doneo Realu Kup kralja!

Izvor: B92, 16.Apr.2014, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bejl doneo Realu Kup kralja!

Fenomenalnim golom Gareta Bejla u 85. minutu, fudbaleri Real Madrida osvojili su ovogodišnji Kup kralja, pobedom nad najvećim rivalom Barselonom.

Madriđani su slavili rezultatom 2:1, a osim Bejla strelac je bio Di Marija u 11. minutu, dok je jedini gol za Katalonce na 'Mestalji' postigao Bartra.

Ovo je bila ukupno 260. utakmica zmeđu dva najveća španska kluba, 179. zvaničnam, a Real sada vodi sa 91:88 u pobedama.

'Kraljevski klub igrao je bez najboljeg igrača >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kristijana Ronalda, koji pauzira zbog pvorede kolena. Real je osvojio jukupno 19. trofej Kupa kralja, dok je njihov današnji protivnik i dalje najuspešniji sa 26.

Trener Madriđana Karlo Ančeloti pridružio se Žozeu Murinju, kao jedini trener koji je osvojio FA kup, Kup Italije i Kup kralja. Sa druge strane, Herardo Martino će ostati upamćen kao jedan od najneuspešnijih trenera ekipe sa 'Nou Kampa'.

Martino je izgubio svoje treće finale koje je igrao, pošto pre toga nije uspeo da slavi u borbi za titulu Kopa Amerike 2011, kao ni u "Torneo Argentina" prošle godine.

Kup kralja, finale:

Barselona – Real Madrid 1:2

Bartra 69' - Di Marija 11’, Bejl 85'

Barselona: Pinto – Alveš, Maskerano, Bartra (Sančes 87'), Alba (Adrijano 46') – Buskets, Šavi, Inijesta – Mesi, Fabregas (Pedro 60'), Nejmar

Real Madrid: Kasiljas – Karvahal, Pepe, Ramos, Koentrao – Alonso, Modrić, Isko (Kazemiro 89') – Bejl, Benzema (Varan 90'), Di Marija (Iljaramendi 86')

Tekstualni prenos meča možete pratiti na našem sajtu:

Prvi deo susreta pripao je ekipi Karla Ančelotija koja je u prvih 10-ak minuta imala dve dobre prilike preko Gareta Bejla. Velšanin je u drugom navratu pokušao desnom nogom, ali je njegov udarac od odbitka završio malo pored gola.

U međuvremenu, Barselona je pokušala po levoj strani, solidnu situaciju imao je Đordi Alba, ali je loše završio akciju.

Ipak, inicijativa igrača u belim dresovima isplatila im se u 11. minutu, kada je Dani Alveš, po ko zna koji put ove sezone napravio početničku grešku. Izgubio je loptu na protivničkoj polovini, Isko mu je uzeo, a onda je usledila paklena kontra. Sa levog boka Benzema je proigrao Di Mariju kroz šuplju odbranu, Argentinac je pobegao Albi i kroz noge mu šutirao u suprotni ugao, savladavši golmana Pinta.

Posle vodećeg gola, Barselona je preuzela inicijativu, a u 17. minutu Nejmar i Pepe su dobili po žuti karton, posle gužve u kaznenom Reala.

Katalonci su krenuli nešto ofanzivnije, pa je prvu veliku priliku mogao da ima Nejmar, ali je kasnio na loptu Albe, posle dodavanja Mesija.

Isti akteri odigrali su kombinaciju samo nekoliko trenutaka kasnije, ali je ponovo Nejmarov udarac glavom završio pored gola.

Veliku priliku da duplira prednost Reala imao je Isko u 34. minutu. Po levoj strani prošao je Bejl, pored Alveša koji kao da ne postoji, i vrati povratnu na penal. Isko je probao iz prve, ali je Alba spasao svoj tim fenomenalnim uklizavanjem.

Prvi udarac Lionel Mesi uputio je u 40. minutu, kada je posle jedne odbijene lopte oprobao udarac sa nekih 20 metara, ali je lopta otišla pored desne stative.

Poslednji udarac ka golu jednog od dva tima, viđen je u samom finišu poluvremena, kada je Benzema šutirao pored gola na asistenciju sjajnog Di Marije.

Garet Bejl otvorio je drugo poluvreme onako kako je počeo i prvo – dobrom šansom za gol. Fabregas je izgubio loptu na polovini Reala, usledila je kontra koju je poveo Bejl, prevario je nezainteresovanog Busketsa, a onda špicem šutirao pored gola.

U sledećem napadu Mesi je oboren na nekih 25 metara, ali je njegov slobodnjak otišao daleko iznad Lopesovog gola. U 55' minutu ponovo je Bejl mogao da kazni grešku Busketsa, ali je njegov poluvolej otišao malo preko gola.

Serhio Buskets, kao i mnogi njegovi saigrači ponašaju se sramno na terenu, ali Madriđani ne uspevaju da iskoriste prave poklone. Dobre prilike promašili su Bejl i Benzema dva puta.

Pre toga, Fabregas je uništio dve potencijalno dobre akcije Barselone, pa ga je zamenio Pedro.

U 66. minutu Realu je opravdano poništen pogodak, pošto je posle kornera Garet Bejl faulirao golmana Pinta. Pre toga, Karim Benzema propustio je novu sjajnu priliku, kada je njegov udarac iz bližeg ugla izvukao golman Barse.

Nastavili su Katalonci sa karakterističnom igrom koja nije donosila rezultate, a Bartra je u sledećem napadu, odličnim udarcem sa distance, nagovestio ono što će se dogoditi nekoliko trenutaka kasnije.

Posle kornera sa leve strane koji je izveo Šavi, Bartra je uspeo da pobegne Pepeu, uputi udarac glavom, a lopta je završila u gornjem desnom uglu gola Kasiljasa za 1:1. Tako je gol za Barselonu postigao najmlađi igrač na terenu.

U međuvremenu se razigrao i Mesi, kao mnogi njegovi saigrači, pa igra Barselone deluje znatno bolje nego u prvom delu utakmice.

Morala je jednom sreća da napusti Katalonce, pošto se Real propisno ispromašivao tokom celog meča. Ipak, ono što je uradio Bejl u 85. minutu dugo će se prepričavati.

Posle nove izgubljene lopte Danija Alveša na desnoj strani, usledila je nova, ko zna koja kontra po levom boku. Isko je dodao do Koentraa, a ovaj prosledio Bejlu. Velšanin je prihvatio loptu kod aut linije, a onda je krenuo u fenomenalan trk. Gurnuo je loptu pored sporog Bartre koji je pokušao da ga iznese, ali ga je Bejl zaobišao izašavši dobra tri metra u aut, stigao do lopte i iz blizine gurnuo loptu Pintu kroz noge, za veliku radost Madriđana.

Međutim, tu nije bio kraj uzbuđenjima, pošto je Karim Benzema dva minuta kasnije mogao da reši pitanje meča. Ponovo je bio 1 na 1 sa Pintom, ali je šutirao u golmana Barse.

To je 'kraljevskom klubu' moglo da se osveti u 89. minutu, kada je samo nekoliko centimetara delilo Nejmara od gola. Brazilac je dobio odličnu loptu od Šavija, izašao sam ispred Kasiljasa, ali je njegov udarac špicem završio na stativi. Lopta se odbila pravo u ruke španskom golmanu.

Do kraja meča Katalonci su pokušavali da izjednače, ali je trofej otišao u ruke igrača Reala.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bejl doneo Realu Kup kralja!

Izvor: B92, 16.Apr.2014

Fenomenalnim golom Gareta Bejla u 85. minutu, fudbaleri Real Madrida osvojili su ovogodišnji Kup kralja, pobedom nad najvećim rivalom Barselonom...Madriđani su slavili rezultatom 2:1, a osim Bejla strelac je bio Di Marija u 11. minutu, dok je jedini gol za Katalonce na 'Mestalji' postigao Bartra...Ovo...

Nastavak na B92...

Kup kralja: Barselona - Real Madrid 0:1 (poluvreme)

Izvor: Sportal.rs, 16.Apr.2014

Fudbaleri Reala iz Madrida vode posle prvog poluvremena meča finala Kupa kralja protiv Barselone - 1:0. Jedini gol viđen je u 11. minutu, Dani Alveš je omogućio kontranapad rivalu, a Anhel di Marija nije propustio priliku da to golom kazni.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.