Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jun.2017, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Basketaši Srbije odbranili titulu, i dalje na vrhu svijeta

Reprezentacija Srbije u basketu 3x3 odbranila je titulu na Svjetskom prvenstvu u Nantu pošto je u finalu savladala selekciju Holandije 21:18.

Srbija je tako odbranila titulu osvojenu prošle godine u Kini i po treći put postala prvak svijeta.

Holanđani su bolje započeli meč i poveli sa 5:2, ali je srpski tim lako došao do preokreta.

Iako su srpski basketaši održavali prednost, Holanđani su uspjeli da se približe pri rezultatu 19:18, ali su sjajni >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Majstorović i Bulut stavili tačku na meč.

Srpski basketaši Dušan Domović-Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić drugu godinu u nizu potvrdili su da su najbolji na planeti, nakon što su prošle slavili u kineskom Gvanžuu.

Oni su ukupno stigli do treće titule od četiri dosadašnja Svjetska prvenstva, pošto su i 2012. godine bili prvaci u Atini.

Na putu ka zlatnoj medalji srpski tim je, prije Holandije, savladao Egipat, Rusiju, Andoru, Portoriko, SAD i Francusku.

(B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.