Barsin rekord nepobedivosti za finale

Izvor: B92, 10.Feb.2016, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsin rekord nepobedivosti za finale

Fudbaleri Barselone plasirali su se u finale Kupa kralja remijem u revanš utakmici sa Valensijom, rezultatom 1:1.

Barselona je u prvom meču polufinala razbila Valensiju 7:0, pa je drugi bio samo formalnost.

Katalonci su gubili sve do finiša, ali su uspeli da izjednače i tako zabeleže novi rekord španskog fudbala od 29 uzastopnih utakmica bez poraza. Prethodni je držao Pep Gvardiola koji je brojao do 28, a taj je izjednačen za vikend trijumfom nad Levanteom. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Aktuelni šampion Španije i Evrope poslednji put je izgubio trećeg oktobra od Sevilja, sa kojom će se verovatno boriti za titulu jer Andalužani na revanš Selti nose 4:0 iz prvog susreta.

Meč na skoro praznoj ’Mestalji’ bolje je počeo gostujući tim koji je igrao u rezervnom sastavu – Barsa je imala nekoliko poluprilika, ali je Valensija propustila najbolju šansu kada je Matje sjajnom intervencijom sprečio Santija Minu da ubaci loptu u mrežu.

Međutim, Valensija je u samom finišu prvog poluvremena stigla do vođstva, a strelac je bio Alvaro Negredo. Napadač je izbegao ofsajd i posle ispucavanja odbrane izašao 1 na 1 sa Ter Stegenom. Nemac je odbranio prvi pokušaj, ali se lopta odbila do Negreda koji iz popravnog ne greši.

I drugo poluvreme počelo je inicijativom ’Slepih miševa’, ali je Barselona uzvratila šansama Rakitića i Munira.

Ipak, igrači Luisa Enrikea nisu uspeli da zatresu mrežu sve do 84. minuta kada je pogodio mladi Vilfrid Kaptum. Kamerunac je dva minuta pre toga ušao u igru i u svom drugom nastupu za Barselonu postigao debitantski pogodak za nastavak niza.

Mesto odigravanja finalnog meča još uvek nije poznato, iako je ’Blaugrana’ tražila da bude organizovano na ’Santjago Bernabeuu’, stadionu najvećeg rivala Real Madrida.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nepobijediva Barselona za finale Kupa kralja

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Feb.2016, 08:53

Fudbaleri Barselone plasirali su se u finale Kupa kralja remijem u revanš utakmici sa Valensijom, rezultatom 1:1...Barselona je u prvom meču polufinala razbila Valensiju 7:0, pa je drugi bio samo formalnost...Katalonci su gubili sve do finiša, ali su uspjeli da izjednače i tako zabilježe novi rekord...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.