Barselona razmišlja o raskidanju ugovora sa Katarom

Izvor: Blic, 28.Jan.2015, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barselona razmišlja o raskidanju ugovora sa Katarom

Predsednik Barselone Đozep Marija Bartomeu rekao je da klub razmišlja da raskine sponzorski ugovor sa "Katar ervejzom" zbog društvenih briga u toj zemlji arapskog zaliva.

Bartomeu je u intervjuu katalonskom radiju rekao je da klub "traži druge mogućnosti" umesto ugovora sa Katarom, koga reklamiraju od 2010. i sa kojima ugovor traje do 2016. godine.

"Pre četiri godine smo potpisali ugovor iz ekonomskih razloga, ali sada i društveni razlozi treba da budu uzeti u razmatranje", rekao je Bartomeu.

Barselona je dugo odbijala da na dresovima nosi reklamu, ali je 2010. prekinula tu tradiciju zbog ugovora koji je vredan 30 miliona evra godišnje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.