Barsa slavila u sjajnom derbiju

Izvor: RTS, 02.Feb.2015, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsa slavila u sjajnom derbiju

Barselona pobedila Viljareal sa 3:2 u derbiju 21. kola španske Primere. Atletik Bilbao slavio protiv Levantea i tako prekinuo niz od sedam mečeva bez pobede. Sevilja savladala Espanjol u još jednom meču sa pet golova.
Fudbaleri Barselone savladali su na domaćem terenu ekipu Viljareala sa 3:2, u derbi utakmici 21. kola španske Primere.

Dva tima odigrala su odličan meč na Nou Kampu, Viljareal >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je dva puta bio u vođstvu, ali su Katalonci umeli da uzvrate i na kraju zasluženo dođu do dragocenih bodova u trci za šampionsku titulu.
Gosti su bili dostojan rival favoritu, igrali su otvoreno i veoma pokretljivo, a svi golovi bili su efektni. Poslednja tri pala su u roku od pet minuta, a odlučujući je postigao Lionel Mesi. 
Fudbaleri Atletik Bilbaa pobedili su na gostujućem terenu Levante sa 2:0, i tako prekinuli niz od sedam mečeva bez pobede.

Atletik je pobedio zahvaljujući dvostrukom strelcu Aricu Adurizu, koji je postigao golove u 49. i 90. minutu.
Fudbaleri Almerije pobedili su na svom terenu ekipu Hetafea sa 1:0.
Jedini gol na utakmici postigao je Edgar Mendes u 44. minutu. Posao Almeriji olakšao je levi bek gostiju Serhio Eskudero, koji je zbog drugog žutog kartona isključen u 63. minutu.
Almerija je takođe utakmicu završila sa igračem manje, pošto je Tomer Hemed dobio crveni karton u 83.
Sevilja je pobedila na svom terenu Espanjol sa 3:2. Espanjol je poveo 15. minutu pogotkom Kristijana Stuanija iz penala, a Sevilja je do poluvremena preokrenula Dioga Figueiraša u 26. i Vitola u 35. Gosti iz Barselone ostali su sa igračem manje u 40. minutu, pošto je golman Fransisko Kasilja igrao rukom van kaznenog prostora. To, ipak, nije olakšalo posao domaćinu.
Espanjol je izjednačio na 2:2 preko Viktora Sančesa u 77. minutu, ali oslabljen nije uspeo da zadrži rezultat, pa je Jago Aspas u 89. doneo pobedu Sevilji.
Rezultati:
Barselona - Viljareal 3:2 (Nejmar 45, Rafinja 53, Mesi 55 - Čerišev 30, Vijeto 51)
Sevilja - Espanjol 3:2 (Figueras 26, Vitolo 35, Aspas 89 - Stuani 15. penal, Sančez 77)
Almerija - Hetafe 1:0 (Edgar 44)
Levante - Atletik Bilbao 0:2 (Aduriz 49, 90)
Odigrano juče: Selta - Kordoba 1:0, Eibar - Atletiko Madrid 1:3, Granada - Elče 1:0, Real Madrid - Sosijedad 4:1.
Odigrano u petak: Rajo Valjekano - Deportivo La Korunja 1:2.
U poslednjem meču 21. kola sutra se sastaju Malaga i Valensija.
Tabela: Real Madrid 51 bod, Barselona 50, Atletiko Madrid 47, Sevilja 42, Valensija 41, Viljareal 38, Malaga 32, Eibar 27, itd.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šou u Barseloni: Koliko je odbrana loša, toliko su Mesi i Nejmar dobri

Izvor: Blic, 02.Feb.2015

Barselona ima velikih problema u odbrani, Viljareal je dva puta vodio na Nou Kampu, ali su Lionel Mesi i družina napravili preokret i trijumfovali sa 3:2 u 21. kolu Primere. Istim rezultatom Sevilja je savladala Espanjol, a fudbaleri Atletik Bilbaoa prekinuli su očajan niz i posle dva meseca pobedom...

Nastavak na Blic...

Barselona pobedila Viljareal posle preokreta

Izvor: Press, 02.Feb.2015

Fudbaleri Barselone savladali su večeras na domaćem terenu ekipu Viljareala sa 3:2, u derbi utakmici 21. kola španske Primere. . Dva tima odigrala su odličan meč na Nou Kampu, Viljareal je dva puta bio u vođstvu, ali su...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.