Barsa na Đukićevu najavu ofanzive odgovorila sa 5:0, Mojes bez pobede u decembru

Izvor: Blic, 20.Dec.2014, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsa na Đukićevu najavu ofanzive odgovorila sa 5:0, Mojes bez pobede u decembru

Fudbaleri Barselone deklasirali su Kordobu sa 5:0 (1:0) u 16. kolu Primere, pa imaju bod manje uz utakmicu više od madridskog Reala, koji je lider španskog prvenstva.

Najavio je Miroslav Đukić ofanzivu i hrabar pristup na Kamp Nou, ali je već u drugom minutu Karlos morao da vadi loptu iz mreže. Pedro je tada iskoristio sjajan dubinski pas Rakitića, da bi početkom drugog poluvremena on bio asistent Suarezu.

Ni Pike nije propustio priliku da zatrese mrežu, u 80. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << minutu posle prekida, da bi tačku na meč stavio Lionel Mesi, sa dva pogotka za velikih 5:0. Time je katalonski tim obradovao navijače nakon remija sa Hetafeom bez golova, pa ima bod manje od Reala, koji tek treba da odigra meč ovog kola.

Ceo meč za Kordobu odigrao je bivši igrač Rada i Crvene zvezde Aleksandar Pantić, a na drugoj strani, Suarez je posle 570 minuta u Primeri konačno došao do prvenca. Mesi je na sjajan način završio kalendarsku godinu, pošto mu je gol za 5:0 bio 50. za Barsu od 1. januara. Argentinac se može pohvaliti time da je četiri puta u poslednjih pet godina imao bar 50 pogodaka za 365 dana.

U drugom meču, Levante je izbegao poraz od Mojesovog Real Sosijedada u 93. minutu. Poveli su gosti preko Kanalesa na početku drugog poluvremena, kada je iskorišćena nespretna reakcija odbrane, ali su dva od tri gola izgubljena kad je Martinez skrivio penal, koji je neodbranjivo izveo Ivanšic. Tako je Sosijedad decembar završio bez pobede, pošto je od Viljareala deklasiran sa 4:0, a ovom meču prethodio je remi protiv Atletik Bilbaa sa 1:1.

Primera, 16. kolo:

Petak:

Selta - Almerija 0:1 (0:1)

(Hemed 17)

Subota:

Barselona - Kordoba 5:0 (1:0)

(Pedro 2, Suarez 53, Pike 80, Mesi 82)

Levante - Real Sosijedad 1:1 (0:0)

(Ivanšic 90+3p - Kanales 48)

20:00 Eibar - Valensija

22:00 Rajo Valjekano - Espanjol

Nedelja:

12:00 Viljareal - La Korunja

17:00 Granada - Hetafe

19:00 Elče - Malaga

21:00 Atletik Bilbao - Atletiko Madrid

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.