Barsa kreće po komandanta: A) Markinjos, B) Laport, C) Martinez

Izvor: MozzartSport.com, 04.Maj.2016, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsa kreće po komandanta: A) Markinjos, B) Laport, C) Martinez

Katalonci su spremni da izdvoje veliki novac za pojačanje u defanzvinoj liniji, ali neće biti lako

Barselonina prva misija u letnjem prelaznom roku će biti rekonstrukcija odbrambene linije. Najavljuju se odlasci Ardijana, Vermalena, Daglasa, vrlo moguće i Danija Alvesa i Bartre. Prioritet svih prioriteta je dovođenje klasnog centralnog beka koji će sa Maskeranom i Pikeom komandovati odbranom. Aktuelni štoperski tandem >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ne može sam da iznese sezonu pored tolikog broja utakmica, a povrede ili kartoni bi dodatno remetili planove Enrike.

Zato je potraga za štoperom gorući problem za Katalonce na letnoj fudbalskoj pijaci. Teren je ispipan i mete određene. Trojica štopera su na vrhu Barsine liste želja: Markinjos, Emerik Laport i Havi Martinez.

Mesecima, da ne kažemo godinama, traje Barsin lov na Markinjosa. On je tiha patnja Katalonaca, a sledeće leto je - sad ili nikad! Brazilac je nezadovoljan u Pari Sen Žermenu gde je u senci zemljaka Davida Luiza i Tijaga Silve. Blan ga je zato koristio na na desnom beku što je dodatno razljutilo Markinjosa koji želi po svaku cenu da napusti Park Prinčeva. Novac za Barsu nije problem ali Francuzi su teški pregovarači. Transfer ne bi mogao da se završi ispod 35.000.000 evra.

Opcija B je Emerik Laport iz Bilbaa. Takođe, davnašnja želja. Ali izgleda da je mladi Francuz sve dogovorio sa Mančester Sitijem koji će isplatiti otkupnu klauzulu od 40.000.000 evra i Barsa u toj trci ne može da pobedi.

Kao treće rešenje ostaje Havi Martinez. Čovek koji bi se možda i najlakše uklopio u Barselonin sistem igre. Problem je što Bask sa Bajernom ima ugovor do 2021. godine i Bavarci nikako ne žele da ga se odreknu. Pogotovo što su se dobro namučili u pregovorima sa Bilbaom pre četiri godine i što će novi trener Anćeloti gledati na Martineza kao na jednog od ključnih fudbalera. Kada se sve podvuče, Barsi ostaje Markinjos kao jedina realna opcija. Ali jako skupa...

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.