Baksuzna Filadelfija, i prvi pik slomio kost

Izvor: B92, 01.Okt.2016, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baksuzna Filadelfija, i prvi pik slomio kost

Igrač Filadelfije i prvi pik sa ovogodišnjeg drafta Ben Simons slomio je kost u desnom stopalu i nije poznato koliko će odsustvovati sa terena.

Simons se povredio na poslednjoj pripremnoj utakmici tokom trening kampa na Stoktonu, kada je iskrenuo zglob. Snimci su pokazali prelom pete metatarzalne kosti.

Umesto da Simons zaigra za "sikserse" u pripremnom periodu i tako kompletira ekipu koja je brižljivo pravljena kroz draftove i spekulacije o "tankovanju", on će verovatno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ići na dugu pauzu.

Slično se Filadelfiji desilo pre dve godine kada je pokupila Džoela Embida kao trećeg pika, ali on do danas nije odigrao nijednu utakmicu za NBA tim zbog povrede.

Takođe, Nerlens Noel (2013, 6. pik) propustio je ruki sezonu 2013. godine zbog pokidanog ligamenta, dok je Džalil Okafor (2015, 3. pik) prvu sezonu igrao polovično zbog teške povrede kolena.

Simons, krilo iz Australije, bio je velika nada za ekipu, nakon sjajnih igara za LSU (19 poena prosek), a brzo je postao ljubimac navijača.

"Mnogo mi znači to što vidim da po gradu gomila ljudi nosi moj dres. Čudno je, nadam se da ću moći da im vratim", rekao je Simons pre samo nekoliko dana.

Filadelfija će pripreme započeti protiv Bostona.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Siksersi u velikom problemu, ozbiljna povreda prvog pika na draftu!

Izvor: Sportske.net, 01.Okt.2016

Filadelfija, najslabiji NBA tim prošle sezone, imala je pravo ove godine na prvog pika na draftu, ali je sada doživela veliki šok...U junu je na draftu Filadelfija imala pravo na prvog pika, a izabran je Ben Simons, krilni igrač iz Australije kome predviđaju blistavu karijeru...Dvadesetogodišnjem...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.