Bačka u novu sezonu sa mnogo promena

Izvor: Mondo, 29.Jun.2016, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bačka u novu sezonu sa mnogo promena

Debitant u Superligi Srbije - FK Bačka u novu sezonu ulazi sa umerenim ambicijama, novim predsednikom, pojačanim igračim kadrom i sa "starim" trenerom.

Foto: MN Press

Za tačno 25 dana fudbaleri Bačke ispisaće istoriju ovog kluba i upisati premijerni nastup u Superligi Srbije.

Debitant u ovom takmičenju čekao je na ovaj trenutak još od svog osnivanja (1945. godina), a generacija trenera Spasoja Jelačića uspela je ono što nijedna do sada nije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Izvesno je da će ovaj trener klub voditi i u narednoj sezoni, pošto je produžio ugovor na još godinu dana, ali je neizvesno u kom gradu će se odigrati prvo kolo u kom je Bačka trebalo da dočeka Partizan.

U Bačkoj Palanci još uvek ne postoje reflektori na stadionu "Slavko Maletin Vava" i njihovo postavljanje teško da će biti kompletirano do početka Superlige, pa su iz tog razloga iz Bačke tražili zamenu domaćinstva sa Partizanom i Javorom. Postavljanje reflektora je tek u početnoj fazi...

Fudbaleri Bačke će se za novu sezonu spremati na Kopaoniku, gde se već nalaze, a posle pripremne utakmice sa Spartakom u Subotici (0:0) očekuju ih još najmanje tri provere pred takmičarske utakmice.

Po povratku sa Kopaonika fudbalere će sačekati i novo rukovodstvo.

Umesto Zorana Karpova koji je od 2012. godine obavljao predsedničku funkciju, i uspeo da od kluba koji je u to vreme "flertovao" sa petim rangom takmičenja i za četiri godine uspeo da "napravi superligaša", na njegovo mesto je jednoglasno izabran privrednik Vladimir Mrđan.

"Potpuno sam svestan da me čeka težak i odgovoran posao jer su očekivanja da postanemo ozbiljan i stabilan superligaš. Potrebno je da pod hitno rešimo status i dugovanja Bačke, unapredimo rad sa mlađim kategorijama, da uredimo infrastrukturu stadiona. Kao što vidite, posla je puno, a vremena je malo...", kazao je Mrđan i zamolio za strpljenje.

Na Skupštini kluba je izabran i Upravni odbor koji sada čine Zoran Gašić, Branislav Šušnica, Vojsilav Zubac, Marjan Rnić, Jelena Mrđan i Marko Nešticki, dok je za predsednika Nadzornog odbora izabran Stojan Maleš.

Osim "administrativnog" kadra izmena ima i u igračkom.

Klub je za sada zadržao ponajbolje fudbalere Veseljka Trivunovića, Mladena Galića i Miroslava Bjeloša, dok je Spasoje Jelačić dobio i značajna pojačanja u vidu Gorana Smiljanića (bivši fudbaler Vojvodine), Miloša Josimova (Slovan iz Bratislave), Marko Bulat (Verona), Strahinja Macanović (Vojvodina), a tu je i "povratnik" Marko Zečević (Javor).

Mnogo posla predstoji Bačkoj do "debija", ali rukovodstvo uverava da će navijači biti zadovoljni.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.