Izvor: HotSport.rs, 28.Dec.2014, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BUNDESLIGA: Srpski košarkaš najbolji asistent u 2014. godini

Srpski košarkaš Branislav Ratkovica, koji brani boje Tibingena, gotovo izvesno će završiti 2014. godinu kao najbolji asistent Bundeslige.

Do nove 2015, odigraće se još jedno kolo, a Ratkovica je tokom ove sezone prosečno beležio 6,7 asistencija po utakmici i po tom kriterijumu ubedljivo je najbolji košarkaš u nemačkom nacionalnom šampionatu.
On je iza sebe ostavio Boa Mekejleba, koji je odigrao šest utakmica u dresu Bajerna i imao 6,2 asistencije po utakmici >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << i košarkaša Braunšvajga Drua Džojsa, koji ima prosek od 5,9 asistencija.
Košarkaši Tibingena su u 15. kolu Bundeslige pobedili Bremerhaven sa 84:80, a Ratkovica je u tom trijumfu učestvovao sa deset poena, šest asistencija i dva skoka. Najefikasniji u četvrtom trijumfu Tibingena bio je Džimi Mekini sa 22 poena, dok je Vladimir Mihailović dodao 18 poena.
Kod Bremerhavena, Majls Heson je imao 19 poena i 11 skokova, a Tajrus Mekgi 17 poena i sedam asistencija.
Tibingen je uprkos trijumfu ostao na 17. mestu tabele sa četiri pobede i 11 poraza, dok je Bremerhaven na 14. poziciji sa skorom 5/10.
Naredna utakmica košarkaše Tibingena očekuje već u utorak, kada dočekuju Trir od 20.30.
hotsport.rs

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

(VIDEO) SRBIN NAJBOLJI ASISTENT BUNDESLIGE: Pogledajte sjajno dodavanje srpskog plejmejkera

Izvor: Kurir, 28.Dec.2014

Srpski košarkaš Branislav Ratkovica, koji brani boje Tibingena, gotovo izvesno će završiti 2014. godinu kao najbolji asistent Bundeslige...Do nove 2015, odigraće se još jedno kolo, a Ratkovica je tokom ove sezone prosečno beležio 6,7 asistencija po utakmici i po tom kriterijumu ubedljivo je najbolji...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.