Atletiko ne koristi remi u El Klasiku

Izvor: Mondo, 03.Dec.2016, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atletiko ne koristi remi u "El Klasiku"

Još jedan kiks fudbalera Dijega Simeonea.

Foto: Guliver/Getty images/Alex Livesey

Fudbaleri Real Madrida i Barselone remizirali su ovog popodneva u "El Klasiku" (1:1) i omogućili Atletiku Madridu da smanji bodovni zaostatak za njima...

Međutim, umesto da bodovna razlika bude sedam, odnosno jedan bod, ona i nakon ovog kola ostaje velikih devet, odnosno četiri boda. Kada na sve to dodamo da je Atletiko već previše puta ove sezone "prosuo bodove": Alaves, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Leganes, Sosijedad, a gubili su ih i protiv Barselone, Real Madrida i Sevilje; utakmica protiv Espanjola je bila "must win".

Katalonci su došli sa ozbiljnom namerom i koncentracijom na "Visente Kalderon" i ostvarili ono što su i pre početka želeli, a to je da se ne vrate praznih ruku: Atletiko - Espanjol 0:0!

Frustriralo je "jorgandžije" to što im je igra sve vreme bila jalova. Tim Kikea Sančeza Floresa je "ubijao tempo" i usporavao napade Atletika. Prividno, dominirali su domaći u posedu lopte, ali iz njega su ništa ili malo toga napravili.

Moreno je krajem prvog poluvremena imao "jedan na jedan", Oblak je izašao kao pobednik, a slovenački čuvar mreže je i na isteku sat vremena fudbala zaustavio ubitačnu kontru gostiju kada je u sličnoj situaciji odbranio pokušaj Lea Baptistaa.

Malo šansi za Atletiko u prvom poluvremenu, a najbolju su imali u 65. minutu nakon udarca Gabija. Dijego Lopez je odbranio, a Antoan Grizman imao potom šansu, ali je pozicija bila "nemoguća".

Gajtan je još do kraja imao pokušaj sa pet metara, ali je i to završilo u naručju odličnog španskog golmana

ATLETIKO: Oblak – Luis, Himenez, Godin, Huanfran – Karasko (od 70. Korea), Tijago (od 68. Gaitan), Gabi, Koke – Grizman i Gameiro (od 83. Saul).

ESPANJOL: Lopez – Karisol, Rejes, Lopez, Sančez – Pjati (od 56. Perez), Diop, Fuego, Hurado –Moreno (od 77. Kaisedo) i Baptistao (od 76. Sevilja).

REZULTATI 14. KOLO:

Granada – Sevilja 2:1 (1:0)

/Pereira 27, Lomban 56 – Ben Jeder 90+5p/

Barselona – Real Madrid 1:1 (0:0)

/Suarez 53 – Ramos 90/

Leganes – Viljareal 0:0

Atletiko – Espanjol

u nedelju:

12.00 Betis – Selta

16.15 Bilbao – Eibar

18.30 Alaves – Las Palmas

18.30 Hihon – Osasuna

20.45 Valensija – Malaga

u ponedeljak:

Deportivo – Real Sosijedad

TABELA: Real Madrid 34, Barselona 28, Sevilja 27, Atletko 25, Viljareal 23, Sosijedad (-1) 23, Eibar (-1) 21, Bilbao (-1) 20, Selta (-1) 20, Las Palmas (-1) 19, Malaga (-1) 19, Espanjol 19, Alaves (-1)16, Betis (-1) 14, Leganes 14, Valensija (-1) 11, Deportivo (-1) 10, Hihon (-1) 9, Granada 8, Osasuna (-1) 7

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.