Asus najavio ROG Claymore tastaturu

Izvor: B92, 21.Okt.2016, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asus najavio ROG Claymore tastaturu

Asus sve ozbiljnije ulazi na tržište igračkih periferija i sada izbacuju najambiciozniju mehaničku tastaturu do sada – ROG Claymore. Kao kompanija koja proizvodi i osnovne komponente računara imaju prednost u tome što svoje periferije sada može da sinhronizuje s komponentama, pa možete imati ujednačeno osvetljenje, ali još i bitnije direktnu komunikaciju sa BIOS-om pa kada vam zafali malo frejmrejta u igrama odmah malo overklokujete procesor ili grafičku direktno s tastature. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Asus je i ranije imao jako dobre mehaničke tastature, mi smo već radili opis Asus Strix Tactic Pro i jako nam se svidela. Claymore je sada još jača i izrađena je od aluminijuma a opet se koriste provereni Cherry MX mehanički tasterai pri mogu se birati različiti tipovi ovih tastera u zavisnosti od preferencija igrača. Posebno zanimljiv detalj je mogućnost odvajanja numeričkog dela tastature jer ga mnogi vole ali ponekad, pogotovu na turnirima i sl, kubure s mestom na stolu pa je zgodno da može samo da se skine. Aura osvetljenje se podešava za svaki taster pojedinačno ali se može i sinhronizovati sa Asus grafičkom karticom ili ROG pločom, kao i sa drugim njihovim periferijama.

Za sada još nije poznata tačna cena uređaja ali se očekuje da bude negde u rangu od oko 200 evra.

Izvor: KlanRUR.rs

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.