Andrija Prlainović: Simfonija u vodi

Izvor: Vesti-online.com, 21.Avg.2016, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Andrija Prlainović: Simfonija u vodi

Posle najveće pobede u karijeri i osvajanja olimpijskog zlata srpski vaterpolisti su smogli snage i da podele svoja osećanja i razmišljanja sa javnošću.

- Odigrali smo izvanredno pametno. Za jedno finale napravili smo vrlo malo grešaka. Bili smo odlično pripremljeni za utakmicu. Imali smo dobro energiju posle polufinala i osećao sam da smo spremni za najvažniju utakmicu u našim životim, to je bila prava simfonija u vodi - rekao je u izjavi za RTS Andrija Prlainović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Usledilo je pitanje da li je ovo kruna karijere?

-. Ovo je kruna ovog sastava, ali velika većina nas će nastaviti da igra za reprezentaciju. Boban (Nikić) i Žile (Gocić), možda je za njih ovo poslednja utakmica za reprezentaciju na velikom takmičenju i oprostili su se kao što su i igrali tokom cele karijre - lavovski i majstorski, Možda su oni večeras bili tas na vagi uz Mandu (Mandića) i Baneta (Mitrovića) na golu. Žao mi je što Miloš Ćuk nije mogao da igra večeras, ali i on je, a i mi smo verovali u pobedu. Ne daj Bože da se ikome desi što se njemu desilo, da propusti olimpijsko finale zbog povrede.

Kao što je Prlainović najavio kapitenu Gocuću i centru Nikiću ovo je verovatno bilo i poslednje takmičenje u selekciji Srbije.

- Prvo hvala na čestitkama u ime cele ekipe, ovih šampiona koji su dotakli večnost. Osvojili smo Svetsko prvenstvo, sve što može da se osvoji, ako se ne varam to nikada nikome nije uspelo u istoriji vaterpola - kazao je kapiten Živko Gocić.

I njemu i NIkiću ostvario se dečački san.

- Ostvario mi se san, ovo mi je bio san kad sam bio mali, kada sam počeo da se bavim vaterpolom. Ovo je poseban osećaj, nema lepšeg dana za kraj reprezentativne karijere. Pozdrav za Srbiju, znam da smo vam malo kidali živce, ali na kraju je sve ispalo odlično - rekao je Slobodan NIkić.

Dok su davali izjave, kao i po okončanju utakmice orila se pesma iz grla naših zlatnih vaterpolista - Osvojili smo sve...

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.