Andrea se vraća na mesto uspeha, i to kao treća na Svetskoj rang listi

Izvor: Blic, 01.Apr.2015, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Andrea se vraća na mesto uspeha, i to kao treća na Svetskoj rang listi

Sprska reprezentativka u streljaštvu i članica Partizana, Andrea Arsović, zadržala je treću poziciju na Svetskoj rang listi (u disciplini vazdušna puška).

Trećim mestom na rang listi, koju je objavila Svetska streljačka federacija 1. aprila, Arsovićeva je najbolje pozicionirani strelac iz Srbije, sa rezultatom od 1423 boda.

Sa ovim bodovnim saldom Andrea će 7. aprila otputovati u Južnu Koreju i grad Čangvon, gde će se održati prvi ovogodišnji Svetski kup. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Na takmičenju učestvuju 534 takmičara iz 67 zemalja, a Andrea nastupa u dve olimpijske discipline: 10m vazdušna puška i 50m malokalibarska puška trostav.

U disciplini 50m trostav u Andreinoj konkurenciji nastupaće 70 takmičarki iz 32 zemlje, a u disciplini 10m vazdušna puška nastupiće 90 takmičarki iz 43 zemlje.

Osvajači medalja na Svetskom kupu ostvariće kvote za Olimpijske igre u Riju, a naša reprezentativka odlazi u Južnu Koreju rasterećena, pošto je kvotu ostvarila prošle godine na Svetskom prvenstvu.

"S obzirom da već imam vizu za Rio, u Koreju putujem rasterećena sa ciljem da se što bolje spremam za Olimpijske igre. Cilj mi je da uđem u finale u obe discipline. Imala samI veoma dobre i kvalitetne pripreme pred ovaj Svetski kup, u Dortmundu u Nemačkoj i u Novom Sadu I zato veliku zahvalnost dugujem Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu Srbije I Streljačkom savezu Srbije", rekla je Arsovićeva.

Ona je u Čangvonu pre dve godine osvojila zlatnu medalju, i to uz obaranje svetskog rekorda.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.