Ana Dabović: Spremamo se u sjajnoj atmosferi

Izvor: Sportske.net, 05.Maj.2015, 01:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana Dabović: "Spremamo se u sjajnoj atmosferi"

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije vredno radi na Zlatiboru.

Prošla je sedmica od početka priprema ženske košarkaške reprezentacije Srbije na Zlatiboru, a zbog izvanrednog rada, marljivosti i predanosti na svakom treningu, selektorka Marina Maljković odlučila je da igračice nagradi slobodnim danom.

Prva faza priprema, koja je uvek i najteža, protiče u vrednom radu. Sve košarkašice maksimalno ispunjavaju svoje zadatke, a prvu proveru urađenog naš >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << nacionalni tim imaće već u sredu i petak kada će odigrati prijateljske utakmice zatvorenog tipa sa selekcijom Crne Gore.



-Svake pripreme su dobre, jer nam koriste da se uigramo, steknemo snagu i sigurnost i napravimo dobru timsku hemiju. Pripreme reprezentacije iz godine u godinu su sve bolje. Lakše podnosimo najveće napore, jer se bolje poznajemo. Od prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva dosta igračica je ponovo tu. Mlađe snage su se odlično uklopile. Imamo sjajnu atmosferu, što je u ovom trenutku veoma bitno –
istakla je Ana Dabović.

Na Zlatiboru radi 14 kandidatkinja za mesto na EP u Mađarskoj, a tek treba da im se priključe Jelena Milovanović, Tijana Ajduković, Sara Krnjić i Jelena Maksimović koje odsustvuju zbog klupskih obaveza.

-Svi uslovi za dobre pripreme su idealni. Zdravlje nas služi, što je možda i najvažnije. Lepo se družimo, a kvalitetnim radom na treninzima uigravamo naše redove. Verujem da ćemo do prvenstva dostići onaj naš prepoznatljiv nivo i da ćemo biti najbolje kada je to najpotrebnije – istakla je mlađa sestra Dabović.

Eurobasket 2015. biće održan u Mađarskoj i Rumuniji od 11. do 28. juna, a Srbija će se takmičiti u grupi C sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.