Amerikanci lako sa Slovencima

Izvor: MVP.rs, 27.Avg.2014, 02:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci lako sa Slovencima

'Drim tim' je sa 4-0 završio pripreme pred Svetski kup.

Sjedinjene Američke Države su nadigrale Sloveniju u utorak uveče na Kanarskim ostrvima sa 101:71. 'Drim tim' je dobio svaku deonicu utakmice, a posebno ubedljivi bili su u trećoj - 33:19. Ovo je bila četvrta pobeda ekipe Majka Kžiževskog u pripremnom periodu, a rivale su dobijali prosečnom razlikom od 29 poena.

Najbolji na meču sa Slovenijom bio je Entoni Dejvis. Mlada zvezda Pelikansa je >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << zabeležila 18 poena, devet skokova, pet blokada i tri ukradene lopte za svega 19 minuta igre. Pratio ga je Kenet Farid sa 14 poena i osam uhvaćenih lopti, dok je 13 pogodaka zabeležio Kajri Irving. Na drugoj strani se istakao Zoran Dragić sa 16 poena i šest skokova, a ispratio ga je Edo Murić sa 14 poena.

Najveće zvezde sa obe strane nisu bile na prepoznatljivom nivou. Derik Rouz je za 20 minuta zabeležio po tri poena i izgubljene lopte, uz 0/3 iz igre, dok je Goran Dragić bio nešto bolji sa šest poena i tri izgubljene lopte, te 3/11 iz polja.

'Drim tim' se već u sredu seli u Bilbao, gde će se takmičiti u C grupi Mundobasketa. Rivali prvom favoritu turnira će biti: Turska, Finska, Ukrajina, Novi Zeland i Dominikanska Republika. Sa druge strane, Slovenija se nalazi u D grupi zajedno sa: Litvanijom, Australijom, Angolom, Meksikom i Južnom Korejom.

(foto: USAB)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.