Aleksandar Janković za Kurir: Srbi pišu istoriju Mehelena

Izvor: Kurir, 21.Apr.2015, 06:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Janković za Kurir: Srbi pišu istoriju Mehelena

Veselinović, Obradović i Kosanović ponašanjem i zalaganjem predstavljaju našu zemlju na pravi način, kaže Aleksandar Janković

Aleksandar Janković postao je prvi trener u istoriji Mehelena sa sedam uzastopnih pobeda u prvenstvu Belgije!

Njegovi puleni slavili su ubedljivo protiv Genka rezultatom 4:0, a mladi srpski stručnjak i dalje je miran i staložen, bez trunke euforije.

Šta mislite o rekordu, koliko vam znači?

- Ovom pobedom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nad Genkom ušli smo u istoriju, ali ne razmišljam previše o tome šta se piše. Oborili smo rekord iz sezone 1988/89, ali je meni najvažniji rezultat. Ekipa je potpuno mirna i koncentrisana kao što je bila u periodu kad rezultati nisu bili na nivou - počeo je razgovor za Kurir Janković.

Kako diše ekipa Mehelena?

- Mnogo pozitivnih stvari desilo se ove sezone. Dali smo šest reprezentativaca, mnogi igrači su postali interesantni velikim klubovima. Nema euforije posle svega, što je bitno.

Razmišljate li o Evropi i koji je cilj Mehelena?

- Cilj je da se bez krupnih reči i velike medijske buke napravi stabilan tim koji će sledeće godine biti bolji, nego što je sad. O Evropi još ne razmišljamo.

Imate trojicu Srba u ekipi, koliko su oni bitni za uspeh Mehelena?

- Svi su sjajni. Igraju odlično, nosioci su igre i svi su odigrali 30 utakmica. Igrom i ponašanjem reprezentuju našu zemlju na najbolji mogući način. Veselinović je iskusan, igra dugo u Belgiji, pravi je golgeter koji je dao dosta važnih golova. Obradović se potpuno vratio na reprezentativni nivo, igra na visokom nivou i u idealnom je timu belgijskog prvenstva. Kosanovića sam hteo da dovedem u Zvezdu, Mehelen je za njega idealan stepenik u karijeri. Odličan je igrač i stabilna ličnost.

Počeli ste kilavo, šta je bilo prekretnica?

- Prošle sezone borili smo se za opstanak do poslednjeg kola. Gubili smo bodove na početku, a meč protiv Anderlehta bio je prekretnica. Golom Veselinovića u 93. minutu osvojili smo prvi bod na gostovanju protiv Anderlehta posle 19 godina. Posle te utakmice krenuli smo da dobijamo u nizu.

Idealno takmičenje

BELGIJA TEST ZA EVROPU

Kakva je belgijska liga po kvalitetu?

- Prvenstvo je vrlo čvrsto, s mnogo duela i atletski građenih igrača. Liga je ujednačena i sve je otvoreno. Naši igrači guraju odlično, svi su zapaženi i bitni u svojim ekipama. Mitrović je najbolji strelac lige. Ova liga dođe kao idealan test za naše mlade igrače jer je fizički i taktički vrlo zahtevna. Ko se ovde iskali, spreman je za igranje u najjačim evropskim ligama.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.