Albanci sa čovekom koji je upravljao dronom FOTO

Izvor: B92, 04.Sep.2015, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci sa čovekom koji je upravljao dronom FOTO

Reprezentativci Albanije napravili su skandalozan potez pre meča sa Danskom u kvalifikacijama jer su se slikali sa čovekom koji je upravljao dronom u Beogradu.

Nekoliko albanskih igrača fotografisalo se u Kopenhagenu u društvu čoveka koji je proglašen kao „heroj sa dronom“.

Fotografija je nastala pre utakmice u glavnom gradu Danske koja je završena bez golova.

Krajem prvog poluvremena meča dveju reprezentacija u kvalifikacijama iznad terena stadiona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Partizana pojavio se dron sa zastavom "Velike Albanije", koju je skinuo Stefan Mitrović, nakon čega je usledilo koškanje igrača i uletanje navijača.

Sud za spotsku arbitražu u Lozani (CAS) dodelio je Albaniji pobedu 3:0 sa prekinutog meča protiv Srbije u Beogradu u oktobru, a ‘Orlovima’ oduzeo tri boda!

CAS je, takođe, kaznio Srbiju odigravanjem sledeća dva meča kod kuće bez publike, uz kaznu od 100.000 evra.

Sud u Lozani je odbacio žalbu Srbije, a prihvatio albansku, jer nije pronašao dokaz da su Albanci odbili da nastave meč, dok smatraju da je prekid usledio usled loše organizacije utakmice i nasilnog uletanja navijača koji su napali goste.

Zbog toga CAS smatra Fudbalski savez Srbije (FSS) odgovornim za prekid meča na stadionu Partizana, a ne Albance, pa je zbog toga utakmicu registrovao službenim rezultatom 0:3.

Albanci su kažnjeni samo sa 100.000 evra jer su odgovorni za uletanje drona tokom utakmice koji je nosio zastavu sa nacionalističkim i patriotskim simbolima.

Selektor Danske Morten Olsen rekao je posle utakmice da je zgrožen fotografijom albanskih fudbalera i da takvim ljudima nije mesto u fudbalu.

„Zgrožen sam slikom koju sam video pre meča na kojoj čovek koji je upravljao dronom stoji u hotelu sa albanskim igračima. To nije moralno i moram reći šta mislim o tome. Takođe, nema nikakve veze sa fer-plejom. Takvom momku nije mesto tu, nije zaslužio“, rekao je Olsen na konferenciji posle meča.

Danac je istakao da ne razume presudu Suda u Lozani za koju tvrdi da je nepravedna.

„Naravno da moramo prihvatiti takav potez, ali ga ne razumem. Ne razumem presudu i može se reći da je presedan. Nije mu mesto ovde i nema veze sa pravednošću. Malo sam zbunjen što UEFA nije uradila ništa povodom ovoga“, naveo je selekor Danske.

On je očekivao reakciju UEFA.

„Mi smo prešli preko tog problema, nismo ništa čuli od UEFA i mislim da je to nesportski. Ne samo zbog nas, nego i zbog Portugala, ni oni nisu sigurni. Poslednji mečevi biće izuzetno zanimljivi“, zaključio je razočarani Olsen.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ALBANCI NE PRESTAJU S PROVOKACIJAMA: Slikali se s čovekom koji je upravljao dronom u Beogradu!

Izvor: Kurir, 05.Sep.2015, 01:09

Reprezentativci Albanije napravili su skandalozan potez pre meča sa Danskom u kvalifikacijama jer su se slikali sa čovekom koji je upravljao dronom u Beogradu...Nekoliko albanskih igrača fotografisalo se u Kopenhagenu u društvu Ismaila Morine, čoveka koji je proglašen kao „heroj sa dronom“...Fotografija...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.