Ako je zarađivanje novca kriminal, oni su zreli za smrtnu kaznu

Izvor: MozzartSport.com, 26.Nov.2014, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako je zarađivanje novca kriminal, oni su zreli za smrtnu kaznu

Šta, bre, rade sa tolikom novcem? Najplaćeniji sportisti planete su…

Nekada su gladijatori zabavljali velikaše, danas se suština sporta promenila, pa bogataši zabavljaju siromašne. Ali, što bi rekao Flojd Mejveder, po istraživanju uglednog Forbsa sportista sa najvećom zaradom u 2014. godini: “Ako je zarađivanje novca kriminal, osudite me na smrtnu kaznu”.

Mejvederu takve reči i pristaju. Uostalom, njegov nadimak je Money >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << (novac), a zarada samo u 2014. godini nestvarnih 77.500.000 evra što ga čini najplaćenijim sportistom planete!

Odmah iza je sa 59.000.000 evra as madridskog Reala Kristijano Ronaldo, dok je na trećem mestu NBA zver Lebron Džejms sa godišnjim prihodima od 53.400.000 evra.

Kralj Džejms je inače lider kad je u pitanju profit od reklama. Marketinški ugovori, među kojima ja najveći onaj sa kompanijom Najki, donosi mu čak 39.000.000 evra.

Lionel Mesi je drugi fudbaler u TOP 5, pošto sa platom, premijama, te procentom od prodaje dresova Barselone, kao i sa 17.000.000 evra od reklama godišnje u kućni budžet unese celih 47.800.000 evropskih novčanica.

Na visokom petom mestu i jedan veteran – Kobi Brajant. Iako mu je već 36 leta jedan od najvećih u istoriji igre pod obručima ove godine je zaradio 45.400.000 evra.

Dakle, samo ove godine… Moramo da se priupitamo: Šta, bre, rade sa tolikim novcem?

(FOTO: Instagram/floydmayweather)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.