Ajaksova deca koja nisu ispunila očekivanja

Izvor: Sportske.net, 27.Nov.2015, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ajaksova 'deca' koja nisu ispunila očekivanja

Ovi fudbaleri čine grupaciju 'Amster-damn'.

Holandski velikan je u svetu fudbala poznat kao velika 'fabrika talenata', iz koje potiču neki od najboljih svetskih fudbalera

Ipak, neki fudbaleri, uprkos velikim očekivanjima, nisu uspeli da ostvare potencijal, i nisu napravili karijere kakve su im bile predviđane.

Ovih 9 'Kopljanika' nisu napravili velike karijere.

Abubakar Jakubu - ovaj 33-godišnjk je 'okačio kopačke o klin', a u karijeri >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je igrao još u Viteseu.

Denijel de Rider - fudbaler koji je igrao na poziciji levog krila, a sa mlađim selekcijama reprezentacije 'Oranja' je postigao značajne uspehe. Trenutno je bez kluba, a u karijeri je 'lutao' od Španije, preko Engleske, da bi na kraju završio u holandskom Kamburu.

Hedvigs Maduro - defanzivni vezni fudbaler, koji je ostavio dublji trag na 'Amsterdam Areni', a trenutno nastupa za ekipu Groningena. Ovaj 30-godišnjak je napravio veliki transfer kada je prešao u ekipuu Valensije, ali nije uspeo da opravda ukazano poverenje. Nakon toga je igrao u Sevilji, ali je jedno vreme napravio pauzu, nakon što mu je otkrivena srčana mana.

Rajan Babel - fudbaler koji trenutno igra za Al Ain, svojevremeno je važio za jednog od najtalentovanijih fudbalera sveta, ali nakon dolaska u Liverpul, on nikako nije uspeo da pokaže šta zna, i nikada nije uspeo da pokaže potencijal, zbog kog je doveden na 'Enfild'.

Urbi Emanuelson - fudbler koji pokriva levi bok, trenutno je bez kluba. 29-godišnjak je nakon blistavih partija u dresu tim iz Amsterdama stigao u ekipu Milana, gde nije ostavio sjajan utisak. U daljem toku  karijere igrao je na pozajmicama za Fulam, Romu, i Atalantu.

Vurnon Anita - fudbaler Njukasl Junajteda, je fudbaler koji trenutno od svih pobrojanih fudbalera nastupa u najjačoj ligi. Ipk, 26-godišnjak u karijeri još uvek nije ostvario ono što se od njega očekivalo.

Tom De Mul - igrač koji je igrao na poziciji desnog krila, u mladosti je bio u rangu Edena Azara, Kevina De Brujnea i Romelua Lukakua, i bio je jedna od najvećih nada belgijskog fudbala. Ipak, nakon odlaska iz redova 'Kopljanika' u ekipu Sevilje, gde se nije najbolje snašao. Pre odlaska u prevremenu penziju, ovaj 29-godišnjak je igrao u domovini, u ekipama Genka i Standarda iz Liježa.

Endi Van Der Mejde - fudbaler koji je igrao u čuvenoj generaciji Ajaksa, zajedno sa Zlatanom Ibrahimovićem, Rafaelom Van Der Vartom i Veslijem Snajderom. On je u karijeri nastupao za neke velike klubove, ali ipak nije ostavio 'pečat' u evropskom fudbalu, kao njegovi navedeni saigrači.

Jusuf Herši - jedan od najtalentovanijih fudbalera u svojoj generaciju, ali je u karijeri ipak igrao samo za neke holandske klubove. 33-godišnjak je u poslednje vreme igrao u australijskoj ligi.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.