Izvor: HotSport.rs, 02.Avg.2015, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ATLETIKA: Dudaš i Samac prvaci Balkana

Srpski atletičari osvojili su pet medalja drugog dana Balkanskih igara u Piteštiju, a zlatom su se okitili Mihail Dudaš i Vedran Samac. 

- Zadovoljon sam kako sam uspeo da prođem ovaj višeboj. Rezultat nije nešto poseban, ali nije ni mali i ne treba ga podcenjivati. Kada budemo tempirali formu siguran sam da ću moći da osvojim preko 8000 bodova.  Možda sam to mogao i već sada, ali nažalost prvog dana bilo je kišoviti vreme sa vetrom što je uticalo na neke moje rezultate. >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Zahvalio bi se Atletskom savezu Srbije na podršci koju mi je pružio od kad sam povređen, i siguran sam da ću im to uzvratiti sledeće godine na Svetskom prvenstvu u Amsterdamu – rekao je Dudaš.
Nažalost naša reprezentacija na ovo takmičenje nije otišla u punom sastavu, jer su u toku pripreme za predstojeće Svetsko prvenstvo u Pekingu, a neki od naših najboljih atletičara su povređeni.
Vedran Samac možda nije uspeo da ostvari normu, ali mu je hitac od 77.92 metara, doneo zlatnu medalju i prvo mesto na Balkanu.
- Već neko vreme imam problema sa povredom na desnom stopalu i to me svaki put spreči da prebacim normu. Bez obzira na to zadovoljan sam što sam postao prvak Balkana – rekao nam je Samac.
Ovoga puta Asmir Kolašinac postao je vicešampion Balkana sa najdaljim hicem od 20.64 metara.
- Očekivao sam više, jer sam se dobro osećao i znam da sam spreman za bolje rezultate. Još uvek sam u jakom trenutku pa je to možda i posledica. U svakom slučaju odradio sam dobar trening pred Peking – rekao je Kolašinac.
Rezultati ostalih atletičara:
Maja Ćirić takmičila je na 200m i zauzela 11-tu poziciju sa rezultatom 24.63, dok je Katarina Sirmić bila odmah iza nje sa rezultatom 24.76. U muškoj konkurenciji Nemanja Božić bio je 12-ti sa rezultatom 22.27.
Marija Milutinović je nažalost imala tri prestupa u skoku udalj.
Sara Savatović bacila je kladivo 56.84 metara, što je bilo dovoljno za devetu poziciju, a Dijana Ševčić je bacila kuglu 13.12 metara i time zauzela osmo mesto.
Srebrna medalja otišla je u ruke Mariji Vučenović koja je bacila koplje 53.91 metar.
Na 1500m Biljana Cvijanović bila je šesta sa rezultatom 4:23,41, dok je na 800m Milan Todorović bio 12-ti sa rezultatom 1:54,45.
Marko Mišković zauzeo je sedmo mesto na 110m prepone sa rezultatom 15.05, kao i Miloš Mitrović na 3000m stipl sa rezultatom 9:48,15.
Bronzana medalja danas je opet otišla u ruke ženskoj štafeti na 4*400m u sastavu Sirmić, Ćirić, Kaličanin i Salaški sa rezultatom 3:37,90. Muškoj štafeti za dlaku je izmakla bronza, ali su nažalost bili četvrti u sastavu Trifunović, Mirić, Bojanić i Vukadinović sa rezultatom 3:11,95.
I pored toga što je naša ekipa oslabljena Srbija je osvojila dve zlatne, dve srerbne i dve bronzane medalje.
The post ATLETIKA: Dudaš i Samac prvaci Balkana appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.