Izvor: HotSport.rs, 29.Mar.2015, 01:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ANALIZA: Šansa Srbije spora odbrana Portugalaca, Ronaldo najveća opasnost

Fudbalere Srbije u nedelju od 20.45 u Lisabonu čeka meč godine protiv Portugalije, a samo pozitivan rezultat (pobeda ili nerešen ishod) ostavljaju “orlove” u borbi za plasman na EP u Francuskoj sledeće godine.
 
Zato je HotSport pokušao da analizira tim koji sa klupe predvodi Fernando Santoš i otkrije njegove prednosti i mane. Krenućemo od najjačeg portugalskog oružija, a to je navala. O njoj ne treba trošiti puno reč, već samo reći Kristijano >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Ronaldo. Navalu Portugalije predvodi najbolji fudbaler sveta, vedeta Reala iz Madrida i momak koji je opasan iz svih situacija, bio na dva ili 32 metra od gola. Ronaldu će pomagati kao polušpic Dani, na desnom krilu će biti ništa manje opasni dribler Nani, dok će levi bok pokrivati agilni Koentrao, koji se i ne nalazi u najboljoj formi.
Portugalija ima i fantastičan vezni red. Protiv Srbije će ga najverovatnije činiti dva igrača. Zadužen za kreaciju igre biće Mutinjo, sjajni tehničar i igrač čije lopte imaju “oči”. Pomagaće mu Tijago, koji će više biti zadužen za kvarenje igre “orlova”, ali će učestvovati i u napadaima Portugalije.
Najslabiji deo tima Fernanda Santoša je odbrana. Pepe zbog povrede neće igrati, te je Portugalija “osuđena” da se brani veteranima. Reč je o iskusnim i pouzdanim štoperima Karvalju i Brunu Alvešu, ali zbog godina (36 i 33 godine) sporim. Tu bi naša krila (ako to budu) Marković i Tadić mogli da dobiju bitku na brzinu i svežinu (mladost). Bekovi Portugalaca su čini se najslabija tačka. Bosingva je nekada bio zvezda Čelsija, ima sjajnu tehniku, ali je sa 32 godine izgubio na brzini. Sada je član Trabzona i povratnik je u nacionalni tim, a domaći mediji se pitaju otkud on među izabranima. Levog beka će najverovatnije igrati Eliseu, povratnik u Benfiku i takođe igrač koji je prebacio “30 banki”.
Na kraju stigli smo do golmana Raula Patrisija, pouzdanog čuvara mreže Sportinga iz Lisabona. Dugo je član reprezentacije Portugalije, a ocena je da može da skine pet “zicera”, ali i da primi šut iz daljine. Zato se nadamo da će Kolarov, Petrović, Matić i Ljajić namestiti nišanske sprave i doneti radost srpskom narodu u nedelju uveče.
hotsport.rs
The post ANALIZA: Šansa Srbije spora odbrana Portugalaca, Ronaldo najveća opasnost appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

ODBRANA DA SE DOBRO SPREMI: Evo kako se najbolji fudbaler sveta priprema za Srbiju (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 29.Mar.2015

Utakmica između Portugala i Srbije igra se večeras u Lisabonu na stadionu ‘da Luž’, a najveća uzdanica domaćina biće Kristijano Ronaldo, koji se, sudeći po ovom videu, veoma dobro priprema za meč sa ‘Orlovima’.. . Sve oči portugalskih navijača biće uprte u jednog igrača. Naravno,...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.